Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Gestolen babyvoeding ter waarde van 70.000 euro gevonden in Waalwijk, man en vrouw opgepakt

Bericht geplaatst op // 3539 keer bekeken

WAALWIJK - De politie heeft in Waalwijk ruim vijfduizend pakken babyvoeding gevonden. De pakken zijn waarschijnlijk gestolen en hebben een winkelwaarde van ongeveer 70.000 euro.

In eerste instantie kreeg de politie een melding van een vuurwapen in de woning aan de Villa Gagel. Het wapen werd niet gevonden maar in het tuinhuisje stonden wel 900 dozen met babyvoeding, laat een woordvoerder van de politie weten.

In iedere doos zitten circa 6 pakken. Bij elkaar gaat het dus om zo'n 5400 pakken babyvoeding.

In de winkel betaal je gemiddeld zo'n tien tot vijftien euro per pak. Op de zwarte markt, bijvoorbeeld bij export naar China, liggen die prijzen nog wat hoger.

Een politiewoordvoerder gaat uit van 13 euro per pak en daarmee zou deze vondst neerkomen op een winkelwaarde van zo'n 70.000 euro. Volgens de politie gaat het daarmee om een grote vangst.

De grote hoeveelheid babyvoeding wordt in beslag genomen door de politie. Verder zijn er twee auto's mee genomen. Een man en een vrouw zijn aangehouden.

Het duo wordt in eerste instantie verdacht van heling, het doorverkopen van gestolen goederen. Verder onderzoek moet uitwijzen of ze ook worden verdacht van het stelen van de babyvoeding.

De politie doet maandag nog de hele dag onderzoek bij het huis aan de Villa Gagel in Waalwijk. Het afvoeren van de 900 dozen babyvoeding neemt volgens de woordvoerder veel tijd in beslag.

Bekijk de foto's:

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl