Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Deze website wordt gehost door:

Heermoes

DVS brandbeveiliging

creditchecker

Lotgering

brandblusserxl.nl

P2000shop

Prins Lifestyle

Brandblusser

Autobedrijf Vrijhoeven

Grand-café Marquees in Waalwijk failliet verklaard; wellicht doorstart

Bericht geplaatst op // 4432 keer bekeken

Grand-café Marquees in Waalwijk is failliet verklaard. Dat bevestigt eigenaar Peter Schalk. Hij denkt wel aan een doorstart. Op 9 juli werd de Marquees op last van burgemeester Kleijngeld van Waalwijk voor twee weken gesloten nadat er volgens de gemeente een aantal geweldsincidenten hadden plaatsgevonden.

Nadien besloot Schalk zijn grand-café dicht te houden. „Je kunt niet zomaar na twee weken weer opengaan. De voorraad bier kun je weggooien, personeel moet je doorbetalen. Eigenaar Schalk is er naar eigen zeggen ‘kapot van’. „In de Marquees heb ik mijn hele ziel en zaligheid gelegd, ook financieel. Dit is natuurlijk een flinke domper.” Schalk denkt aan een doorstart, maar weet nog niet of dit mogelijk is. "Eventueel onder een andere naam. Maar ik ga eerst alles afhandelen met de curator."

Enigszins opmerkelijk is dat de gemeente Schalks grand-café wel een vergunning heeft gegeven voor het wandelevenement 'de 80 van de Langstraat', dat komend weekeinde plaatsvindt. "Alleen is het de vraag in welke vorm. Of we ook binnen open mogen zijn, daar ga ik nog met de curator over praten."

Bekijk de foto's:

Reacties  

#1 Lizzie 11-09-2014 08:49
Eigenlijk best vreemd. Een paar weken terug stond er nog het volgende in het Brabants Dagblad. Op 9 juli besloot burgemeester Kleijngeld van Waalwijk om de Marquees voor twee weken te sluiten, vanwege een aantal geweldsincident en. Een kleine maand verder is het grand-café op de hoek van de Grotestraat en de Wilhelminastraa t nog altijd dicht. „Dat heeft te maken met een hernieuwd bedrijfsplan, dat in overleg met de gemeente Waalwijk moet worden goedgekeurd. Aan dat plan wordt nu hard gewerkt. We blijven nog zeker drie weken dicht", aldus Schalk.

En dan nu ineens failliet. Beetje vaag. Ik dacht bij mezelf ik kijk even in het faillissementsd ossier, maar daar staat er niets over in. Terwijl de laatste wijzigingen van vandaag toch ook al zijn doorgevoerd. Ben namelijk best benieuwd (jaja, beetje nieuwsgierig) wat er precies allemaal vermeld wordt als reden voor het faillissement. Straks en anders morgen nog maar even kijken.
#2 Lenie 11-09-2014 11:32
Lizzie, als je verder kijkt dan je neus lang is, zie je het wel te staan bij faillissementsd ossier pagina 3
#3 Tika 11-09-2014 11:39
Twee weken dicht voor een kleine onderneming die net is gestart en bakken met geld uit heeft gegeven voor de verbouwing..... ...........dat overleef je niet dat is niet mogelijk.
#4 Lizzie 11-09-2014 12:50
Lenie, je hoeft niet zo te katten, want vanmorgen om 8:45 stond het er nog niet. Dus misschien zelf eens even normaal reageren. Toen ik tegen 10 uur ging kijken stond het er inderdaad, alleen nog geen dossier dus nog geen verdere info.
#5 yo0416 11-09-2014 15:33
Bedankt gemeente waalwijk , nu is er helemaal niks meer te doen
#6 ijpelaar 19-09-2014 21:14
Tja dat is waalwijk, maar oke, niet alleen de gemeente maar ook de mensen, want ik heb cafe gehad in 80er jaren, eerst gewerkt bij grote disco welke prima en mooi was, helaas in waalwijk kan je niks beginnen, en of je krijgt te maken met beschermgeld en of veelvuldig vechten, deze gemeente en sprang en kaatsheuvel hebben nu eenmaal geen goede voet.

Jammer voor de mensen die graag uitgaan, maar als je dat echt wilt zou je deze uitgaansgelegen heid moeten beschermen, bijvoorbeeld vechtersbazen vertrekken echt wel als de gasten zich tegen hem keren, gewoon vriendelijk verwijderen, uitsmijters, etc werkt niet, daagt alleen maar uit en je krijgt gauw met onderwereld te maken, dat is mijn ervaring toen.

Echter ik ging failliet, geen doorstart toen.

vrg

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl