Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Horrorclown lokt kinderen met geblaf de struiken in en toont zijn geslachtsdeel aan kinderen

Bericht geplaatst op // 5233 keer bekeken

WAALWIJK - De politie heeft onderzoek gedaan naar een melding dat een horrorclown donderdag in het Willaertpark in Waalwijk zijn geslachtsdeel aan kinderen zou hebben laten zien. Agenten hebben de wijk uitgekamd, maar de onzedelijke kindervriend is niet gevonden.

Volgens de melding die bij de politie binnenkwam waren twee kinderen donderdagmiddag in de wijk Zanddonk aan het buitenspelen toen ze blaffende hondjes hoorden. Ze gingen op het geluid af en vonden in de struiken een hondenbench. Daarin zaten geen dieren, maar er stond wel een radio waaruit het geblaf kwam.

Toen de jongetjes de kooi openden, hoorden ze voetstappen steeds dichterbij komen. Volgens de kinderen was het een man die een clownsmasker droeg met bebloede tanden. De kinderen maakten zich uit de voeten en haalden thuis hun grote zus erbij.

Toen ze opnieuw in het park oog in oog met de clown stonden, haalde de man zijn piemel uit zijn broek. Daarop renden de kinderen opnieuw geschrokken naar huis. Daar is de politie gebeld.

Woordvoerder Eric Passchier bevestigt dat de kinderen dit verhaal aan de politie verteld hebben. Ze heeft een bench gevonden, maar er is niemand in clownskostuum aangetroffen. "We zijn natuurlijk wel extra alert in de wijk en vragen mensen, als ze iets verdachts zien, meteen contact met ons op te nemen", aldus Passchier.

De betrokken kinderen zijn leerlingen van basisschool Pater van der Geld. De onfatsoenlijke clown was vrijdag dan ook het gesprek van de ochtend op het schoolplein. De meeste ouders hadden elkaar al via sociale media op de hoogte gebracht.

Volgens de schooldirecteur was er even onrust onder ouders en kinderen. Daarom is in verschillende klassen over de mogelijke kinderlokker gesproken. Ook is aan de kinderen uitgelegd wat ze in dergelijke gevallen het beste kunnen doen. In de loop van de dag keerde de rust terug.

Bron: Omroep Brabant

Bekijk de foto's:

Laatst aangepast op 26 oktober 2018 18:09

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl