Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

UPDATE: Jointfabriek opgerold in Waalwijk, elf aanhoudingen

Bericht geplaatst op // 4534 keer bekeken

Waalwijk - De politie heeft woensdagmiddag aan de Industrieweg in Waalwijk een jointfabriek ontdekt. Tien vrouwen uit de omgeving van Waalwijk en Tilburg en een 58-jarige man uit Kaatsheuvel die in de loods aan het werk waren, zijn aangehouden. In het pand werden joints voorgedraaid en verpakt voor gebruik in coffeeshops. De joints waren bestemd voor verkoop in de coffeeshopketen The Grass Company.

De politie kwam de jointfabriek 'toevallig' op het spoor tijdens een gezamelijke brandveiligheidscontrole met de gemeente en netbeheerder Enexis. "Het lijkt op een losse treffer", zegt een woordvoerder van de politie.

Al snel bleek dat er in de loods op grote schaal met machines hennep en hasj tot joints gedraaid werden en vervolgens ingepakt. Alle verdachten zitten vast. Onder leiding van de officier van justitie is de loods doorzocht. De vangst: enkele tientallen kilo's hennep en hasj.

The Grass Company is een coffeeshopbedrijf met vier vestigingen in Den Bosch en Tilburg. Het bedrijf is al jaren doelwit van de politie. In 2013 werd in Tilburg een vergelijkbare jointfabriek opgerold.

In dezelfde straat is woensdag ook een hennepkwekerij ontdekt. Daarbij zijn drie personen aangehouden. De politie onderzoekt nog of de kwekerij iets met de jointfabriek te maken heeft.

Bekijk de foto's:

Laatst aangepast op 30 augustus 2017 21:02

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl