Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Man bedreigt verkeershandhavers in Waalwijk

Bericht geplaatst op // 4428 keer bekeken

Waalwijk - Een man (40) die twee verkeershandhavers van de gemeente bedreigde is aangehouden op vrijdag 26 augustus rond 20.15 uur.

In het centrum van Waalwijk op de Irenestraat bekeurde een van de twee handhavers de verdachte. Daar was de man het niet mee eens. Hij pakte de handcomputer van de verkeerscontroleur af en duwde hem. Daarna liep hij weg. Even later kwam de kwade man terug en bedreigde de controleurs mondeling met de dood. Met een goed signalement van de man konden agenten hem met toestemming van de Officier van Justitie buiten heterdaad bij zijn woning. Hij is ingesloten voor verhoor.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Laatst aangepast op 27 augustus 2016 10:35

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl