Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Deze website wordt gehost door:

Tecflow brandstofsysteem reinigers

ProTech shop

Heermoes

DVS brandbeveiliging

creditchecker

Lotgering

brandblusserxl.nl

P2000shop

Prins Lifestyle

Brandblusser

Autobedrijf Vrijhoeven

Man bedreigt verkeershandhavers in Waalwijk

Bericht geplaatst op // 2779 keer bekeken

Waalwijk - Een man (40) die twee verkeershandhavers van de gemeente bedreigde is aangehouden op vrijdag 26 augustus rond 20.15 uur.

In het centrum van Waalwijk op de Irenestraat bekeurde een van de twee handhavers de verdachte. Daar was de man het niet mee eens. Hij pakte de handcomputer van de verkeerscontroleur af en duwde hem. Daarna liep hij weg. Even later kwam de kwade man terug en bedreigde de controleurs mondeling met de dood. Met een goed signalement van de man konden agenten hem met toestemming van de Officier van Justitie buiten heterdaad bij zijn woning. Hij is ingesloten voor verhoor.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Laatst aangepast op 27 augustus 2016 10:35

Reacties  

#1 Jj 27-08-2016 12:59
Tja de Handhavers vragen er ook wel zelf om want zag pas geleden in de stad dat een handhaver in autos aan het kijken was en bekeuren maar ook vervolgens foto's maken maar ook van de binnen kant van de auto en als ik dat zou zien bij mij auto word ik daar ook niet vrolijk van zacht uit gedrukt want is privé en ze mogen niet van je auto aan de binnen kant foto graveren dus Mischien was dit ook zo iets gaande want wees eerlijk die handhavers denken dat de wereld van hun is ze lopen als Pompij er bij of ze afgetreende bodybudels zijn en als ze je aan kijken denken ze dat ze de zelfde ogen als terminator hebben dus ja ik zou zeggen handhavers doe normaal en gedraag je als een mens want jullie zijn niks meer of minder dan een ander dan krijg je ook meer respect zeker als je ook iemand keer waarschuwt inplaats van gelijk bekeuren want nogmaals WE ZIJN MENSEN en dan krijg je pas respect niet eerder, en ik hoop echt dat die man alleen een waarschuwing krijgt en niks meer,
#2 Ruth 27-08-2016 13:46
Dit is toch van de zotte...

Als je voor de overheid werkt dan tolereert de politie het ineens niet.. Als ik aangifte doe van een man die steeds aan mijn deur staat, mij opzoekt en lastigvalt via verschillende manieren, krijg ik te horen:

Meneer we zullen het noteren in een dossier, we kunnen nu helaas niets, want hij heeft nog niets gedaan...

Schandalig dat die luie staatsgeldveter s hun eigen regels bepalen..
#3 Un Wolluker 27-08-2016 18:37
@1

"Tja de Handhavers vragen er ook wel zelf om ..."

Wat is dat nu weer voor een rare opmerking! Dus volgens u vragen handhavers er zelf om om met de dood bedreigd te worden? Sorry hoor, maar denk even na ... alsjeblieft zeg.
#4 bromsnor 28-08-2016 03:23
Het is niet goed te praten, maar ik kan niet ontkennen dat het beeld van de loerende handhavers, die de gewone burger voor de geringste ongehoorzaamhei d meedogenloos de portemonnee leegtrekken ten gunste van onze altijd geldhongerige gemeente, vaak een gevoel van weerzin opwekken.
Tegelijkertijd heeft het echte tuig vrij spel en een veel kleinere pakkans voor hun criminele gedrag.
Als niet het binnenharken van geld, maar een mentaliteitsver andering van het publiek voorop zou staan, dan zou in veel gevallen een waarschuwing of opmerking ruim voldoende zijn.
Ook zouden de middenstanders in het centrum dan minder klanten verliezen die juist door dit publieksonvrien delijke gehandhaaf hun heil zoeken in omringende gemeenten waar dit verschijnsel niet bestaat.
#5 gp 28-08-2016 09:08
Lijkt me verstandig als we de zaken gescheiden houden. Zowel fysiek als verbaal geweld zijn niet te tolereren ongeacht of men in dienst is van of gewoon burger. Rechtssysteem zit zodanig in elkaar dat deze man nogmaals de kans krijgt om zijn ongenoegen verbaal kenbaar te maken en als dat hout snijdt zal de rechter dat meewegen.

B&W zouden inderdaad mogen heroverwegen of het parkeerbeleid gewijzigd dient te worden in Waalwijk en duidelijk maken bij het publiek welke keuzes gemaakt zijn met welk doel. Blijven er altijd mensen die het daar niet mee eens zijn maar die krijgen tijdens de gemeenteraadsve rkiezingen weer hun kans om de zaak bij te sturen.
#6 Un Wolluker 28-08-2016 16:09
@4

Ik snap best wat u bedoelt, maar we leven niet in een bananenrepublie k. Zo'n verkeershandhav er doet gewoon z'n werk ... ook al wordt dat (begrijpelijk) niet altijd als leuk ervaren. Als je het niet met de verkeershandhav er eens bent, kun je in beroep gaan. Zo werkt dat in een RECHTSSTAAT. Iemand gaan bedreigen met de dood is van den zotte en logisch dat dat niet geaccepteerd wordt. (Als "bromsnor" zou juist u dat moeten begrijpen.)
#7 bromsnor 29-08-2016 01:26
@#6
Ik gaf al aan dat ik het niet goed wil praten en de bron van de irritatie is natuurlijk het graaien door onze gemeente en niet zozeer de personen zelf die ze daarvoor op pad sturen.
In een RECHTSSTAAT is lang niet alles recht en in een bananenrepublie k is ook niet alles krom….
Het gewone publiek is een gemakkelijke prooi en die stappen niet zo snel naar de rechter ook al voelen ze zich te grazen genomen. Wat blijft is een gevoel van onmacht (meestal de oorzaak van boosheid) en daar zullen gemeenteraadsve rkiezingen waarschijnlijk ook geen verbetering in brengen.
Zolang er op deze manier gehandhaafd wordt, druk ik m’n snor in ons centrum. Sorry winkeliers!

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl