Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Man die boa mishandelde in Waalwijk moet nog vier dagen zitten

Bericht geplaatst op // 3681 keer bekeken

WAALWIJK - De 23-jarige man uit Drunen die een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) in Waalwijk meermaals mishandelde, is door de rechtbank in Breda tot 60 dagen cel veroordeeld, waarvan 44 voorwaardelijk.

De man kampt met psychische problemen, reden voor de rechter mee te gaan in de eis van de officier van justitie dat de Drunenaar verplicht ambulant behandeld dient te worden en mee moet werken aan een een diagnostisch onderzoek bij een forensische polikliniek.

Doordat een groot deel van de straf voorwaardelijk is, kan de veroordeelde op 1 mei weer aan de slag. De man kampt volgens zijn advocaat met schulden en zijn werk is 'het enige waar hij hoop uit put'. De werkgever geeft aan de man te ontslaan als hij op 1 mei nog niet op de werkvloer is.

De Drunenaar weigerde naar de rechtbank te komen om zich te verantwoorden. Volgens zijn advocate omdat hij zich teveel schaamt. ,,Hij heeft enorm veel spijt en hoop dat dit nooit meer gebeurt." De man had voor deze veroordeling nog geen strafblad.

Het slachtoffer was samen met zijn familie wel bij de zitting. Hij hoopte op een zwaardere straf, maar 'dit is hoe het Nederlandse rechtssysteem werkt'. Over een paar weken hoopt hij weer aan het werk te kunnen, maar heeft nog wel last van de mishandeling van 14 april. Zo kan hij nog niet autorijden vanwege problemen met zijn knie.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl