Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Man draait door en bedreigt huisgenoten met mes in Waalwijk

Bericht geplaatst op // 5974 keer bekeken

WAALWIJK - In Waalwijk is een man gearresteerd die zondagavond rond 20.00 uur zijn huisgenoten wilde aanvallen met een mes. Hij was waarschijnlijk onder invloed van alcohol of drugs.

De man woont met een tiental anderen in een huis aan het Weisteinde. Buren belden de politie toen ze flink kabaal hoorden. De huisgenoten bleken de boel al gesust te hebben toen de politie met meerdere wagens aan kwam.

Toch was de doorgedraaide man nog niet gekalmeerd. Hij had een bloedneus en was zo agressief tegen zijn huisgenoten en de politie, dat hij met een spuugkap over zijn hoofd werd gearresteerd. Enkele andere huisgenoten zijn ook mee naar het bureau, om aangifte te doen.

Aan het Westeinde is regelmatig overlast van met name Oost-Europese arbeidsmigranten die met velen in één huis wonen, zeggen omwonenden. ,,Het is eigenlijk niet meer te doen'', zegt een buurman. ,,Er zitten ook veel goede, rustige mensen tussen. Maar als ze drank op hebben zitten er altijd wel een paar herrieschoppers bij.'' Hij praat er liever niet te veel over. ,,Ik ben een beetje bang voor gedoe.''

Een andere buurman vertelt dat het met name in de weekenden vaak raak is. ,,Er wonen te veel mensen bij elkaar. In dit huis zaten eerst alleen vrouwen. Het was daarom al een halfjaar vrij rustig. Maar nu zijn ze weer gemengd en begint het gesodemieter weer. Elk weekend is er wel politie bij.''

Bewoners van het Westeinde klagen al tijden over overlast. Vorig jaar werd naar aanleiding daarvan in Waalwijk nog de 5-procentnorm aangenomen. Volgens die regel mogen in een wijk maximaal vijf procent arbeidsmigranten of vluchtelingen met een verblijfsstatus wonen.

Bekijk de foto's:

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl