Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Negen invallen in Brabant bij witwasonderzoek FIOD; politie spreekt van 'groot succes'

Bericht geplaatst op // 5763 keer bekeken
Negen invallen in Brabant bij witwasonderzoek FIOD; politie spreekt van 'groot succes'
In Waalwijk wordt bij de inval aan de Villa Gagel een auto in beslag genomen. © ADR

WAALWIJK / KAATSHEUVEL / AALST - In het midden en westen van Brabant heeft de politie dinsdag een grote actie tegen witwaspraktijken gehouden. In diverse plaatsen zijn invallen gedaan in woningen en bedrijven, waaronder in Waalwijk, Rijen, Kaatsheuvel en ook het Gelderse Aalst. Dat gebeurde met behulp van politiehonden en militaire bijstand.

De politie noemde de actie dinsdagmiddag op Twitter een 'Groot succes', maar verwacht pas woensdag of donderdag meer te kunnen melden over de resultaten.

De politie startte vorig jaar een groot onderzoek naar vermeende witwaspraktijken van vier hoofdverdachten. Om meer bewijs tegen hen te verzamelen, is dinsdag onder leiding van de rechter-commissaris binnengevallen op negen locaties. Bij de actie zijn meer dan honderd mensen van de politie, FIOD, de gemeenten en het leger betrokken.

 

De actie lijkt zich vooral te richten op Kaatsheuvel. Daar zijn meerdere woningen en bedrijven uitgeplozen. Zo zijn op een perceel aan de Heuvelstraat onder meer twee limousines en 'kostbare en luxe spullen' in beslag genomen, zo bevestigt de politie.

Op het terrein aan de Heuvelstraat staan twee huizen en verschillende bijgebouwtjes. Militairen zoeken er naar verborgen ruimtes en computerapparatuur wordt onderzocht. De bewoner wordt niet aangehouden en werkt mee. De actie verloopt rustig. Op het terrein zijn al eerder invallen gedaan.

Ook bij een Kaatsheuvels autobedrijf aan de Noorsestraat is een inval gedaan. Daar zijn meerdere auto's in beslag genomen.

In Waalwijk is een woning aan de Villa Gagel doorzocht en ook in Almkerk en Aalst aan de overzijde van de Maas zijn invallen gedaan.

Volgens de politie worden alle panden uitvoerig onderzocht door onder meer tactische rechercheurs van de FIOD. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speurhonden en militaire bijstand.

Verder zal beslag gelegd worden op waardevolle goederen. De actie neemt een groot deel van de dag in beslag, aldus de politie. Of er aanhoudingen worden verricht, is nog niet duidelijk.

Bekijk de foto's:

Laatst aangepast op 11 juli 2017 18:28

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl