Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Openstelling rotonde Prof. Kamerlingh Onnesweg/ Noorder Allee Waalwijk

Bericht geplaatst op // 4307 keer bekeken

Op zaterdag 30 mei 2015 om 6.00 uur zal de rotonde Prof. Kamerlingh Onnesweg/ Noorder Allee en de aansluitende wegen open gesteld worden voor het verkeer.

De kern Waalwijk, landgoed Driessen, Sprang-Capelle en de bedrijven op Zanddonk zijn dan via de nieuwe rotonde bereikbaar. De buslijndiensten van Arriva rijden vanaf dat moment ook over deze rotonde. De tijdelijke omleidingsroutes voor verkeer en buslijndiensten komen vanaf dat moment te vervallen.

In vier intensieve weken heeft bouwcombinatie BAM N261 Non Stop deze rotonde gebouwd, de Prof. Kamerlingh Onnesweg opgehoogd en net als de Noorder Allee aangesloten op de nieuwe rotonde. De werkzaamheden bestonden onder andere uit het frezen van het asfalt van de oude Prof. Kamerlingh Onnesweg, grondverzet (15.000 kuub), aanbrengen van funderingen, asfalteren, aanbrengen van geleiderail, plaatsen van bewegwijzering en lichtmasten.

In de periode van 1 jaar en 2 maanden is deze voormalige kruising door BAM in het geheel vervangen door een onderdoorgang en turborotonde. In april 2014 ging de eerste damwand van de N261-onderdoorgang, ter hoogte van de Prof. Kamerling Onnesweg, de grond in en op 30 mei 2015 wordt de rotonde open gesteld. Na de openstelling zullen nog enkele werkzaamheden plaatsvinden ter afronding, met minimale hinder voor het verkeer.

Met het openstellen van de nieuwe verbinding is de meeste verkeershinder, die met de ombouw van de N261 gemoeid is ter plaatse van de rotonde, voorbij.

Bekijk de foto's:

Laatst aangepast op 29 mei 2015 14:39

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl