Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Totaal Aanpak Brandveiligheid

Tree of Life

Cheap Licensing

Security Discounter

Monkey Town Waalwijk

Kentekencheckonline.nl

DVS brandbeveiliging

Brandblusser

Politie inzet bij herdenking voormalig president Chris Soumokil van de Republiek der Zuid-Molukken (RMS) aan de Markt Waalwijk

Bericht geplaatst op // 18300 keer bekeken

Op zaterdag 12 april 2014, rond de klok van 15:00 uur, heeft de politie van Waalwijk extra politie mensen ingezet vanwege de herdenking van voormalig president Chris Soumokil van de Republiek der Zuid-Molukken (RMS) aan de Markt.

Soumokil werd op 12 april 1966 in Indonesië geëxecuteerd. Op deze herdenkingsdag wordt in Molukse wijken gecollecteerd voor Molukse politieke gevangenen. Onderdeel van de herdenking is de motortocht. Ieder jaar is de motorroute anders. Dat is volgens woordvoerder E. Matitahatiwen, omdat de Molukse gemeenschap verdeeld is over heel Nederland. "We willen alle Molukse wijken bij deze herdenkingsdag betrekken. En we kunnen moeilijk in één dag door heel Nederland rijden."

De route begon dit jaar in Bemmel en gaat via Tiel, Vught, Waalwijk en Tilburg naar buurthuis Batu Karang in Breda, waar om 17.00 de afsluiting plaatsvindt.

Meer dan 600 motoren waren aanwezig in Waalwijk. Veel mensen kwamen kijken. Het was een flink gebrul van motoren die door de Grotestraat reden. Op de Markt, waar het oude gemeentehuis staat, werd de herdenking gehouden.

Advertentie

Totaal Aanpak Brandveiligheid

Brandblusser XL

Laatst aangepast op 13 april 2014 08:17

Reacties  

#1 Elisabeth de Jager 19-04-2014 23:26
Waar ik me aan irriteer is dat zo snel er iets vanuit de Molukse gemeenschap wordt georganiseerd meteen de politie versterking op volle toeren begint te draaien
Net alsof Moluks sinoniem staat voor onlusten

Dit is zo disrespectvol

De RIDE OUT IS EEN GROOT MANIFEST VAN RESPECT. DAAR ZIJN GEEN EXTRA POLITIE AGENTEN VOOR NODIG

Dat onze kleur en cultuur afwijkt van de Nederlandse betekent niet dat we n stempel hoeven blijven te dragen
Ons verleden is nooit opgetekend in de geschiedenisboe ken. Er wordt amper over gepraat
De dagen die wij als eenheid vieren geef ons daar de ruimte en het respect voor wat we verdienen

We zitten nu al 64 jaar als wezen zonder land ( want dat is ons afgenomen ) met bloed door de Nederlandse regering opgedragen aan onze handen

Mena Muria
#2 bromsnor 21-04-2014 13:53
Laat ik voorop stellen dat ik vind dat onze regering in het verleden niet juist heeft gehandeld in de Molukse zaak en zich niet aan de afspraken heeft gehouden.
Dit valt niet goed te praten.

Maar kan het niet zo zijn dat de inzet van extra politie bij dit evenement niet het gevolg is van disrespect naar de Molukse gemeenschap, maar om de gehele manifestatie met zo’n 600 motorrijders en publiek in goede banen te leiden?

Mogelijk zal men ook hebben laten meewegen dat er in het verleden wel eens wat aanvaringen dreigden tussen verschillende (rivaliserende) motorclubs.
Dat zou bij een evenement als dit natuurlijk absoluut ongewenst en ongepast zijn geweest.

Zelf, als enthousiast motorrijder, vond ik het prachtig om te zien (en te horen) hoe deze imposante stroom van schitterende motoren door het centrum kwam rijden voor deze herdenking. Respect!
#3 Ozzie 24-04-2014 04:15
@1 Elisabeth

Ik denk niet dat die politie-inzet gericht was tegen de Molukse gemeenschap. Ik denk dat bij ieder grootschalig evenement (600 motoren is veel!) politie wordt ingezet om alles in goede banen te leiden.

Ik was zelf toevallig even tevoren in de stad en ik wist niet wat er aan de hand was. Daardoor heb ik de motortocht gemist. Jammer! Wel was er toen ik er was volop muziek op het Raadhuisplein en heerste er een gezellig sfeertje.

Helaas denkt niet iedereen er zo over, maar wat mij betreft is iedereen in Nederland en dus ook in Waalwijk welkom, ongeacht kleur en/of afkomst. Respect voor jezelf begint bij respect voor ieder ander. Er zullen altijd mensen zijn die hun eigen kleurtje beter vinden dan dat van een ander, maar dat zegt dan meer over die mensen dan over jou moet je maar denken. Ik hoop in ieder geval dat je je welkom voelt in Waalwijk, want dat ben je absoluut.
#4 Bekende van Elisabet 18-09-2016 16:34
@1 Elisabeth

Je bent blank hoe kom je aan dat kleurtje, je ouders zijn nederlanders. Fijn dat je voor je medemens op wilt komen maar doe dat onder je eigen nationaliteit en niet de nationaliteit van een ander. Je hebt een land en zit niet al 64 jaar zonder land
#5 Doet er niet toe 20-05-2017 19:58
#bekende van Elisabeth
Hoe kan jij nu oordelen of ik blank ben. Een achternaam zegt niet alles
Ik ben een knildochter
Dus doe eerst je huiswerk voor dat je praat
Anders tutu mulut

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl