Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Politie inzet bij herdenking voormalig president Chris Soumokil van de Republiek der Zuid-Molukken (RMS) aan de Markt Waalwijk

Bericht geplaatst op // 20332 keer bekeken

Op zaterdag 12 april 2014, rond de klok van 15:00 uur, heeft de politie van Waalwijk extra politie mensen ingezet vanwege de herdenking van voormalig president Chris Soumokil van de Republiek der Zuid-Molukken (RMS) aan de Markt.

Soumokil werd op 12 april 1966 in Indonesië geëxecuteerd. Op deze herdenkingsdag wordt in Molukse wijken gecollecteerd voor Molukse politieke gevangenen. Onderdeel van de herdenking is de motortocht. Ieder jaar is de motorroute anders. Dat is volgens woordvoerder E. Matitahatiwen, omdat de Molukse gemeenschap verdeeld is over heel Nederland. "We willen alle Molukse wijken bij deze herdenkingsdag betrekken. En we kunnen moeilijk in één dag door heel Nederland rijden."

De route begon dit jaar in Bemmel en gaat via Tiel, Vught, Waalwijk en Tilburg naar buurthuis Batu Karang in Breda, waar om 17.00 de afsluiting plaatsvindt.

Meer dan 600 motoren waren aanwezig in Waalwijk. Veel mensen kwamen kijken. Het was een flink gebrul van motoren die door de Grotestraat reden. Op de Markt, waar het oude gemeentehuis staat, werd de herdenking gehouden.

Advertentie

BrandblusserXL

Laatst aangepast op 13 april 2014 08:17

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl