Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Politie voorkomt straatrace industrieterrein Haven 8 Waalwijk

Bericht geplaatst op // 2067 keer bekeken

WAALWIJK – Afgelopen nacht omstreeks 1.30 uur kregen agenten een tip over een mogelijk ophanden zijnde straatrace op het industrieterrein Haven 8 in Waalwijk.

Agenten gingen ter plaatse en zagen ongeveer 40 tot 50 snelle auto’s staan met veel publiek. De auto’s stonden al zodanig opgesteld dat de illegale race kon beginnen. Bij het zien van politie kozen zij het hazenpad. Met hun ‘racemonsters’ terug naar huis. Enkele bestuurders werden staandegehouden. Zij bleken afkomstig uit andere delen van Nederland en hadden afgesproken in Waalwijk. Een app groep met straatracers hoogstwaarschijnlijk.

Het deelnemen aan een straatrace is strafbaar, in de Wegenverkeerswet staat onder andere artikel 10 waarin een wedstrijdverbod is opgenomen. Ook het gevaar of hinder op de weg veroorzaken kan leiden tot vervolging. Daarnaast kan zelfs een zogeheten 130 procedure worden gehanteerd, waarin onderzoek wordt gedaan naar de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van de bestuurder om een motorrijtuig te besturen.

 

Een straatrace kan leiden tot zware ongevallen.

Er werden afgelopen nacht geen boetes uitgedeeld, te meer omdat de race nog niet was begonnen en de menigte rustig vertrok. De locatie zal de komende nachten meegenomen worden in de surveillance.

Laatst aangepast op 16 februari 2020 16:56

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl