Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Rechter zet streep door sluiting Waalwijkse sportschool

Bericht geplaatst op // 4662 keer bekeken

WAALWIJK - Sportschool Waalwijk die op last van burgemeester Nol Kleijngeld voor een maand gesloten werd, mag toch weer open. Dat heeft de voorzieningenrechter in Breda vrijdagmiddag bepaald.

De gemeente wilde de sportschool sluiten omdat het onderdak bood aan een voortvluchtige crimineel uit Etten-Leur. ,,We willen zo snel mogelijk de deuren open zodat mensen kunnen sporten", zegt eigenaar John Nijholt.

De crimineel die in maart door een arrestatieteam van zijn bed in de sportschool werd gelicht, staat te boek als vuurwapengevaarlijk en gewelddadig. De man had een gevangenisstraf openstaan van bijna twee jaar. Volgens Kleijngeld heeft de sportschooleigenaar zowel sporters als omwonenden in gevaar gebracht door de crimineel onderdak te bieden.

Vrijdagochtend werden de deuren verzegeld en de sloten vervangen. Maar daar trekt de rechter nu een streep door. Het gebouw mag open blijven tot ten minste twee weken na een besluit van de gemeente op het bezwaarschrift van de eigenaar. Wanneer dat zal zijn, is nog onbekend. Waarom de voorzieningenrechter vindt dat de sportschool weer open mag, wordt volgende week bekend.

Volgens eigenaar Nijholt treft de sportschool in ieder geval geen enkele blaam. De voortvluchtige crimineel was lid van het fitnesscentrum en had zich stiekem ingesloten, meldt hij. ,,Dat wisten wij helemaal niet." Nijholt vreesde dat als de sportschool een maand dicht zou moeten, hij failliet zou gaan.

Laatst aangepast op 31 maart 2017 18:34

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl