Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Restaurantbaas verjaagt overvaller die zijn vrouw bedreigt in Waalwijk: 'Hij was erg bang'

Bericht geplaatst op // 3736 keer bekeken

WAALWIJK – Van mijn vrouw blijf je af, moet hij gedacht hebben. De eigenaar van het Chinese restaurant De Pauw in Waalwijk heeft zaterdagavond eigenhandig een gewapende man naar buiten gejaagd. De overvaller bedreigde zijn vrouw met een pistool en eiste daarop geld. ,,Ik kwam vanuit de keuken en begon tegen hem te schreeuwen. Geschrokken rende hij naar buiten.”

De gewapende man kwam rond sluitingstijd het restaurant binnen. Op dat moment waren er geen klanten meer in de zaak. ,,Hij legde een pistool op de balie en vroeg mijn vrouw heel rustig om geld”, vertelt de eigenaar. ,,Ze schrok ontzettend van het wapen en rende naar de keuken om mij om hulp te vragen.”

Daarop stormde de eigenaar op de dader af. ,,Ik schreeuwde ‘wat gebeurt hier nou’ en zag dat hij daar geschrokken op reageerde. Hij ging meteen naar buiten.” De restaurantbaas ontfermde zich over zijn vrouw en waarschuwde de hulpdiensten. Binnen drie minuten stond er een politieauto voor de deur.

,,Ze waren er echt heel snel bij, dat was fijn”, zegt de eigenaar, inmiddels bekomen van de schrik. ,,We hebben dit een aantal jaar geleden ook al eens meegemaakt. Toen werden we bedreigd met een mes. Nu is het dus met een pistool. Het wordt steeds gekker.” Hij en zijn vrouw hebben aangifte gedaan van bedreiging.

Hoe nu verder? ,,We gaan gewoon door met ons leven. We blijven alert en hopen natuurlijk dat hij nog gepakt wordt. Dit mag niet onbestraft blijven.”

In de buurt van het restaurant aan de Sint Antoniusstraat in Waalwijk is de politie druk op zoek naar de mogelijke dader. Verder is een Burgernetmelding verspreid, maar dat heeft nog niet tot het gewenste resultaat geleid.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl