Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

'Roodkapje' Roos (16) uit Waalwijk aan bar beroofd: ‘Wie doet nou zoiets?’

Bericht geplaatst op // 6503 keer bekeken

WAALWIJK/KAATSHEUVEL - Roos (16) uit Waalwijk beleefde vrijdagavond een waardeloze start van de carnaval. Terwijl ze een drankje bestelde aan de bar werd ze op brute wijze beroofd van haar gloednieuwe telefoon. Een onbekende jongen duwde het feestende meisje opzij, griste haar iPhone 7 van de bar en liet haar huilend en hevig geschrokken achter. ,,Ik snap niet waarom er mensen zijn die dit doen”, verzucht de tiener in gesprek met het Brabants Dagblad.

Roos gaat vrijdagavond samen met een goede vriendin naar Chalet Fontaine, een populair partycentrum in Kaatsheuvel, om de start van de carnaval te vieren. Ze komt rond een uur of elf binnengelopen. ,,Ik loop naar de bar om een drankje voor mezelf en mijn vriendin te bestellen”, blikt Roos terug.

Ze speelt in de tussentijd met haar telefoon en legt deze recht voor haar neer op de bar. Dan grijpt een jongen zijn kans. Hij rent richting Roos, duwt haar opzij, grist de iPhone 7 van de bar en neemt de benen. ,,We rennen nog achter hem aan en zien hem in ons zicht, tot dat mijn vriendin over de enorme mensenmassa struikelt. We kijken nog goed om ons heen, maar zijn hem echt kwijt.”

In tranen belt Roos met de telefoon van haar vriendin naar huis. Haar moeder blokkeert direct haar abonnement en kijkt nog via Find my iPhone of de telefoon nog ergens in de buurt is, maar helaas. ,,Ik heb echt geen goed woord over voor dit soort gasten”, zegt de moeder van Roos. “Het is niet normaal dat dit nog steeds gebeurt.”

Roos spaarde een jaar lang om haar telefoon te kunnen betalen. ,,Ik had hem net twee weken”, zegt ze. ,,Ik was natuurlijk flink over de zeik. Ik probeerde daarna het nog leuk te hebben, maar mijn avond was flink verpest. Intussen gaat het wel weer, al hoop ik dat ik mijn iPhone op de een of andere manier nog terugkrijg.”

Tegen de dief is zaterdag aangifte gedaan van diefstal. Een duidelijk signalement heeft Roos helaas niet. Het gaat in elk geval om een jongeman met kort, bruin haar. Hij is ongeveer 1,75 meter lang. Eén lichtpunt: er zijn waarschijnlijk bewakingsbeelden van de diefstal. ,,We hopen dat hij zo stoer is om zichzelf te melden.”

Die avond is Roos verkleed als Roodkapje. “Als hij de telefoon niet teruggeeft, dan sturen we de boze wolf op hem af”, besluit de moeder van Roos grijnzend.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl