Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Sociale werkplaats Waalwijk geblokkeerd door boze werknemers

Bericht geplaatst op // 5282 keer bekeken
Sociale werkplaats Waalwijk geblokkeerd door boze werknemers
Foto: Marvin Doreleijers - brandweer112.nl

WAALWIJK - Boze werknemers blokkeren sinds donderdagochtend de toegangspoort van sociale werkplaats Baanbrekers in Waalwijk. De blokkade is onderdeel van acties door alle sociale werkplaatsen in Brabant voor een nieuwe cao.

De oude cao is al twee jaar verlopen en volgens de vakbonden hebben de werknemers al vijf jaar geen loonsverhoging gehad.

Andere medewerkers van sociale werkplaatsen in Brabant sluiten zich later donderdagochtend aan bij de actie in Waalwijk, die gericht is tegen Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de VNG. Dit is de werkgever van de sociale werkplaatsen. Om negen uur gaan de medewerkers met z'n allen ontbijten voor de deur van het stadhuis in Waalwijk om hun eisen kracht bij te zetten.

 

Ook gaan zij wethouder Bakker van sociale zaken oproepen om een petitie te ondertekenen, waarin van de VNG een structurele loonsverhoging en werkgaranties worden geëist.

Sarah Baghat, bestuurder FNV Overheid: "Als het aan de VNG ligt, blijven medewerkers voor altijd op de nullijn en moeten zij het doen met een minimumloon. Ook zitten zij door bezuinigingen op de sociale werkvoorziening in onzekerheid over hun baan. Zij willen dat hun gemeentebestuur het VNG-bestuur dwingt een fatsoenlijke cao af te sluiten."

Laatst aangepast op 05 november 2015 10:23

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl