Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

UPDATE: 150.000 pillen aangetroffen in schuur Waalwijk

Bericht geplaatst op // 4451 keer bekeken

WAALWIJK - In een schuur achter een woning aan de Van Berckenrodelaan in Waalwijk is donderdagochtend een XTC-lab aangetroffen. De woning bevindt zich midden in een woonwijk. Er werden 150.000 pillen gevonden en zo'n 15 kilo grondstof waarmee nog eens 150.000 pillen zouden kunnen worden geproduceerd.

De hele inventaris van de schuur is in beslag genomen waaronder twee schaarse tabletteermachine’s. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, de bewoners waren niet thuis. Zij zullen op een later moment aan de tand worden gevoeld door de politie.

Freek Pecht, Coördinator Synthetische drugs was bij de inval: ,,Het gaat hier een zogenaamde pillendraaierij. Het eindproduct (MDMA), wat ergens anders is gemaakt, werd hier naar toe gebracht. In de schuur werd het vermengd met andere stoffen en daarna werden er met een tabletteermachine’s pillen van geslagen. Ik heb het vermoeden dat dit al langer speelde.”

Volgens de politie was er geen direct gevaar voor de omgeving, maar wel indirect gevaar. 'Een drugslab brengt altijd ongewenste activiteiten met zich mee zoals ripdeals en overlast", aldus een woordvoerder. "Ook kan er sprake zijn van stankoverlast in de buurt."

Burgemeester Kleijngeld van Waalwijk heeft de woning per direct voor drie maanden gesloten. De recherche heeft een onderzoek ingesteld en verwacht op korte termijn aanhoudingen in deze zaak te doen.

Bekijk de foto's:

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl