Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Valkparkiet houdt brandweer en buurt lang bezig aan de Edouard Lalostraat Waalwijk

Bericht geplaatst op // 5778 keer bekeken

Op zaterdag 1 augustus 2015, rond de klok van 13:30 uur, kreeg de brandweer van Waalwijk een melding van een dier op hoogte aan de Edouard Lalostraat.

Met regelmaat moet de brandweer met een hoogwerker uitrukken voor een dier op hoogte, maar vandaag was het een speciale inzet voor de brandweer. Een dure valkparkiet was bij de eigenaars uit de woning ontsnapt. Het valkparkietje genoot duidelijk van zijn vrijheid en zat hoog in de boom. De beide eigenaren, die veel vogels hebben thuis, waren erg aangedaan nu hun valkparkiet weg was en hebben geprobeerd om een mannetjes parkiet in een kooitje buiten te zetten in de hoop dat het vrouwtje terug zou komen. Dit lukte niet en de eigenaar belde de brandweer op.

De brandweer was gewapend met een hoogwerker ter plaatse gekomen en is een lange tijd bezig geweest. Inmiddels stond bijna de hele buurt buiten om te kijken naar de inzet van de brandweer. Het was geen makkelijke klus, om de valkparkiet te pakken te krijgen. Eén brandweerman lukte het bijna, maar de valkparkiet was de brandweer steeds te vlug af. Kort hierna was het de brandweerman uiteindelijk gelukt om de valkparkiet te pakken te krijgen. Er werd voor de brandweer luid geklapt door iedereen.

De beide eigenaren barsten in huilen uit. Zij zijn de brandweer zo dankbaar dat het hele brandweerkorps Waalwijk gebak krijgt. Ook de fotograaf werd niet vergeten. Hij mocht van de eigenaar in hun woning foto's maken van de valkparkiet.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl