Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Deze website wordt gehost door:

Heermoes

DVS brandbeveiliging

creditchecker

Lotgering

brandblusserxl.nl

P2000shop

Prins Lifestyle

Brandblusser

Autobedrijf Vrijhoeven

Vandalen slaan weer toe aan het Sint Jansplein Waalwijk

Bericht geplaatst op // 3328 keer bekeken

Op maandag 30 maart 2015, rond de klok van 08:00 uur, kreeg de politie van Waalwijk een melding van een vernieling aan het Sint Jansplein.

Bij de begraafplaats, vlakbij de kerk St. Jan de Doper zijn door vandalen weer vernielingen aangericht. Er is een stenen muur omgegooid. De muur is terecht gekomen op de begraafplaats.

Vorige week werden er ook al vernielingen aangericht aan de kerk. Hier zijn toen enkele ruiten ingegooid. De Waalwijkse parochie is de vernielingen, die al maanden lang aan de gang zijn, spuug zat. De schade die al is aangericht loopt flink in de papieren.

De Waalwijkse parochie meldt: Hoe het opgelost kan worden? “Dat weet ik niet, we raken er een beetje moedeloos van”, luidt het antwoord. “We overwegen wel om camera’s op te hangen, maar weten niet of dat helpt.

Het liefst zouden we in gesprek gaan met de jongeren die hier rondhangen, maar die zijn altijd snel gevlogen.”

Bekijk de foto's:

Laatst aangepast op 30 maart 2015 08:38

Reacties  

#1 caj 30-03-2015 10:13
Ze kunnen beter die boa's hier in Waalwijk oude vrouwtjes pakken met hun hondje dat losloopt of wat voor redenen ook en een bekeuring opleggen van 148 euro, dan dit tuig te pakken die de gemeenschap klauwen met geld kost, want dit is al de 2e keer in een paar weken, laat ze daar die boa's op inzetten ipv onzinnige boetes uit schrijven aan de hondenbezitters die in de duinen hun hondje los hebben lopen. Wie is het hier mee eens?
#2 abtl28 30-03-2015 11:21
Er zijn genoeg mogelijkheden om dit tegen te gaan: meer politiecontrole , inzetten van boa's en een buurtwacht en camera's ophangen. De gemeente moet hier meer geld voor uittrekken, een veilig gevoel is belangrijk voor de mensen. Maar mensen met loslopende honden beboeten op plaatsen waar dat niet mag hoort er ook bij. Je kunt niet van een gemeente of politie verwachten dat ze met twee maten meten.
#3 Oz 30-03-2015 13:09
Grrrr ... ik word hier zo pissig om. Blijf met je poten van andermans spullen af!!!!!

Gemeente Waalwijk: camera('s) ophangen aub!

Dat de figuren die hiervoor verantwoordelij k zijn maar snel gepakt mogen worden, en dat ze dan ook mogen opdraaien voor alle kosten. Stelletje @$#%#!~^!
#4 Anne 30-03-2015 16:36
Hoe krijgen ze het voor elkaar ?? Dan moeten ze er toch boven
tegenaan getrapt hebben, de muur is nog heel in het onderste gedeelte.
Las ergens anders dat het ook door de wind kan komen omdat de muur
naar achter is geplaatst. Is het vandalisme dan straffen, en niet zo zuinig.
#5 eh 30-03-2015 16:44
kwaliteits muurtje
#6 Open oog 30-03-2015 23:07
Anne kan wel eens gelijk hebben. De muur was niet vertand in de andere muurtjes waardoor deze los staat van de beide andere en de noordwesterwind staat pal op die muur. Moet dan wel een sterke rukwind zijn geweest en de muur moet al los hebben gestaan. Is zeker niet onmogelijk.
Als het vandalisme is, ja wat doe je daar dan aan. Ogen en oren open houden en melden maar dat gaat niet helemaal werken. Waalwijk vraagt veel bijstand hierin bij de burger maar schiet in mijn optiek zelf tekort in de handhaving en legt inderdaad de prioriteiten op vlakken waarover men de bedenkingen kan hebben. BOA's zouden hier veel effectiever op ingezet kunnen worden maar ook zij hebben beperkingen hierin. Het zal waarschijnlijk een geldkwestie zijn en als een gemeente meer ziet in toepassing van vrijwilligers buiten professionelen dan zijn dat keuzes die een gemeente maakt en dan zou dat aan de kaak gesteld kunne worden.
#7 Open oog 30-03-2015 23:08
Als de samenleving onrecht wordt aangedaan dan dient de overheid middelen in te zetten dit onrecht te bestrijden. Doen ze dat niet of onvoldoende en moet de samenleving zelf voorzien in de middelen dan is dit een trieste zaak. Dat burger en overheid hierin samen moeten werken is zeker noodzakelijk. Maar kijk oom agent hiervoor niet aan. Deze doet zijn best zijn vak uit te oefenen en krijgt hiervoor gewoon opdrachten van hoger hand en kan daarom niet overal zijn. Kaart het eens aan bij de gemeente en in geval het goed beargumenteerd wordt en men het op een correcte wijze aan kaart zal de gemeente zeker mee gaan werken en investeren in een veiligere samenleving.
#8 Frans 31-03-2015 00:05
Op 21 maart tussen 21:00 en 22:00 uur hebben onverlaten een oranje ktm 85 met grote wielen en start nr 15 crossmotor van mijn zoon uit de schuur gestolen.
Mijn zoon heeft er twee jaar voor gewerkt en is door jonge lui gejat om er mee rond te raggen. Ik hoop info te verkrijgen om dit recht te zetten.
#9 lange 31-03-2015 22:52
Werkelijk schandalig.Als ze deze lui kunnen pakken zelf laten opdraaien voor deze kosten,en kei hard straffen. De straffen hier in Nederland zijn veel te soft!!!!! Laat de dode mensen met rust!!!!
#10 lange 31-03-2015 22:55
Ook onze politie mag weleens wat harder gaan optreden. Mensen lachen gewoon over de politie,en al helemaal de criminelen.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl