Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Vechtpartij tussen BOA's en ondernemer: ‘Ik kreeg ineens een klap'

Bericht geplaatst op // 9968 keer bekeken

WAALWIJK - In Waalwijk heeft woensdagmiddag een stevig gevecht plaatsgevonden tussen twee opsporingsambtenaren (BOA's), een ondernemer en enkele bouwvakkers. Een BOA zou de ondernemer een gebroken neus en een gescheurde wenkbrauw hebben geslagen. De twee BOA’s werden vervolgens bedreigd met een houten balk.

Aan de Grotestraat in Waalwijk openen twee horecaondernemers een nieuw horecabedrijf. Daar wordt op dit moment flink verbouwd. Vorige week dumpten bouwvakkers verdund cement in het afvoerputje. De gemeente stuurde woensdagmiddag daarom twee opsporingsambtenaren naar het pand.

De twee ambtenaren vroegen de ondernemer om een legitimatiebewijs. Die weigerde dat te geven. Het conflict liep daarna enorm uit de hand. “De BOA wilde foto’s maken. Mijn zakenpartner Jacob duwde de camera uit zijn handen. Daarna kreeg hij vanuit het niets een klap, met een gebroken neus en gescheurde wenkbrauw als gevolg”, zegt Dennis Stuij, mede-eigenaar van het nieuwe bedrijf. “We vormen geen enkele bedreiging!”

De gemeente Waalwijk vertelt een heel ander verhaal. “Een BOA slaat niet zomaar uit zichzelf. Er vond geduw en getrek plaats toen de ondernemer het niet eens was met de gang van zaken”, vertelt woordvoerder Petra Huijser. “Mogelijk heeft hij zich moeten verdedigen.”

Op de gemeentewebsite staat dat de opsporingsambtenaren ‘belaagd en bedreigd’ zijn. “De gemeente moet niet ineens zielig gaan doen en de waarheid verdraaien op de site”, zo reageert Stuij.

De politie bevestigt dat er een conflict heeft plaatsgevonden en dat één persoon door ambulancepersoneel is behandeld. Verder wil de politie niets over de zaak kwijt, omdat het onderzoek nog loopt. Op het moment van het conflict waren er veel omstanders.

Bekijk de foto's:

Laatst aangepast op 05 juli 2017 19:52

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl