Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Totaal Aanpak Brandveiligheid

Tree of Life

Cheap Licensing

Security Discounter

Monkey Town Waalwijk

Kentekencheckonline.nl

DVS brandbeveiliging

Brandblusser

Vechtpartij tussen BOA's en ondernemer: ‘Ik kreeg ineens een klap'

Bericht geplaatst op // 8492 keer bekeken

WAALWIJK - In Waalwijk heeft woensdagmiddag een stevig gevecht plaatsgevonden tussen twee opsporingsambtenaren (BOA's), een ondernemer en enkele bouwvakkers. Een BOA zou de ondernemer een gebroken neus en een gescheurde wenkbrauw hebben geslagen. De twee BOA’s werden vervolgens bedreigd met een houten balk.

Aan de Grotestraat in Waalwijk openen twee horecaondernemers een nieuw horecabedrijf. Daar wordt op dit moment flink verbouwd. Vorige week dumpten bouwvakkers verdund cement in het afvoerputje. De gemeente stuurde woensdagmiddag daarom twee opsporingsambtenaren naar het pand.

De twee ambtenaren vroegen de ondernemer om een legitimatiebewijs. Die weigerde dat te geven. Het conflict liep daarna enorm uit de hand. “De BOA wilde foto’s maken. Mijn zakenpartner Jacob duwde de camera uit zijn handen. Daarna kreeg hij vanuit het niets een klap, met een gebroken neus en gescheurde wenkbrauw als gevolg”, zegt Dennis Stuij, mede-eigenaar van het nieuwe bedrijf. “We vormen geen enkele bedreiging!”

De gemeente Waalwijk vertelt een heel ander verhaal. “Een BOA slaat niet zomaar uit zichzelf. Er vond geduw en getrek plaats toen de ondernemer het niet eens was met de gang van zaken”, vertelt woordvoerder Petra Huijser. “Mogelijk heeft hij zich moeten verdedigen.”

Op de gemeentewebsite staat dat de opsporingsambtenaren ‘belaagd en bedreigd’ zijn. “De gemeente moet niet ineens zielig gaan doen en de waarheid verdraaien op de site”, zo reageert Stuij.

De politie bevestigt dat er een conflict heeft plaatsgevonden en dat één persoon door ambulancepersoneel is behandeld. Verder wil de politie niets over de zaak kwijt, omdat het onderzoek nog loopt. Op het moment van het conflict waren er veel omstanders.

Bekijk de foto's:

Advertentie

Totaal Aanpak Brandveiligheid

Brandblusser XL

Laatst aangepast op 05 juli 2017 19:52

Reacties  

#1 P 06-07-2017 08:24
Gemeente lult altijd maar in de richting van de misselijke BOA's, al zou het zo zijn gegaan zoals de gemeente zegt is het toch geen rede om deze man een gebroken neus en gescheurde wenkbrauw te slaan en zeker niet met een voorbeeld functie, bovendien denken deze clown's van een BOA's dat ze alles maar mogen en als je ze wat wilt vragen moet je mond dicht houden ze zeggen letterlijk wij doen wat wij willen en je hebt niks er op in te brengen einde discussie, dus je kan geen normaal gesprek met ze aan gaan, dat zijn nou BOA's klote volk!!!. even voor de duidelijkheid voor de politie en brandweer en ambulance personeel heb ik alle respect voor BOA's daarentegen totaal niet puur omdat ze mensen schofterig behandelen ook bij een normale vraag!!!!
#2 gerrit brouwer 06-07-2017 09:07
wie slaat is altijd fout ,, ze worden getraind om zo lang mogelijke te onderhandel ,, nu hebben ze niks gedan ,, bouwvakker ,vraag schde vergoeding , wat ze gebruiken klasse jusitie doe ,, het zijn amdetenaren die lopen hier in vught i ook een paar , die verdien ook een klap op de bek
#3 S 06-07-2017 10:28
Volgens mij is het nog altijd zo als je een klus aanneemt je dan ook moet zorgen voor de afvoer van je afval. Cementwater in de putten gooien verstopt de boel en de kosten komen bij de Gemeente Waalwijk.

Ik lees in verschillende berichten dat dit stelselmatig gebeurde en dat hier nu dus tegen opgetreden werd door de BOA's

Op het moment dat je dan verzocht wordt om je identiteit kenbaar te maken en vermoedelijk hier ook toe gevorderd bent, geef je hier gehoor aan.

De eerste handeling in de schermutseling was het uit de handen slaan van de camera. De BOA staat dan ook in zijn recht om hier zich tegen te verdedigen.

Helaas heeft het slachtoffer in de schermutseling letsel opgelopen, maar dit is vanzelfsprekend nooit de bedoeling geweest.
#4 P 06-07-2017 12:42
S, kan wel zijn wat u nu beweerd en zal allemaal best maar een BOA denkt al snel dat hij boven de wet staat en dat hij alles mag doen wat hij wilt, deze BOA had geen foto moeten maken dan vraag je om problemen hij had beter een agent kunnen laten komen omdat agenten gerespecteerd worden en BOA's niet en terecht vind ik zelf arrogante volk dat BOA's zijn, een BOA moet in wat voor situatie dan ook zijn/haar handen thuis houden dat is hun plicht, tenzij je zelf als eerste word aan gevallen dan moet je wel verdedigen, maar een camera uit de handen laten slaan en vervolgens deze persoon zo toetakelen nee dan ben je echt verkeerd bezig en dan mogen ze deze BOA flink hard straffen zo ie zo ontslag geven, in Nederland word wel gezecht dat je met je handen van ambtenaren af moet blijven maar dat moeten hun toch ook, geef de BOA's les hoe ga ik netjes met mensen om en het belangrijkste HOE MOET IK MIJ VRIENDELIJK GEDRAGEN NA DE MEDE MENS.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl