Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Verdwijning van carnavalssymbool in Waalwijk blijkt stunt

Bericht geplaatst op // 3082 keer bekeken

WAALWIJK - Hij hing zoals ieder jaar trots aan een grote pilaar voor het gemeentehuis in Waalwijk, het carnavalssymbool van Schoenlapperslaand D’n Okke. Tot hij zondagnacht opeens was verdwenen, tot schrik van een aantal omwonenden. Het blijkt een stunt van een lokale ondernemer, die anoniem wil blijven.

De pop Okke hangt traditioneel elke carnaval aan de gevel van het Raadhuis en wordt op dinsdag ritueel verbrand. Okke is eigenlijk Adrianus van Delft, een van de vele schoenmakers die Waalwijk in het verleden rijk was. De jolige Van Delft werd een held onder de Waalwijkers en kreeg zijn eigen carnavalsliedjes. En hij werd uiteindelijk dus zelfs het symbool van Schoenlapperslaand.

Maar zondagnacht was hij plots weg, tot schrik van sommige bewoners. Het blijkt een stunt van een lokale carnavalsliefhebber die anoniem wil blijven. "Mensen roepen al jaren dat ze hem willen ontvoeren, maar wij hebben het nu gedaan.

En we eisen vijf kruiken Schrobbelèr." Maar, zo bezweert de persoon: "Okke is hoe dan ook op tijd terug voor de verbranding."

Laatst aangepast op 12 februari 2018 10:30

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl