Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Vriend van doodgeschoten Linda van der Giesen (28): 'Ik had haar moeten beschermen'

Bericht geplaatst op // 8294 keer bekeken

Bas van den Muijsenberg uit Roosendaal, de vriend van Linda van der Giesen die maandag werd doodgeschoten bij het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk, zegt dat zijn vriendin als de dood was voor haar ex-vriend. Hij had nog maar vier weken een relatie met haar. "We waren zo verliefd. Ik had haar moeten beschermen", zei hij dinsdag tegen Omroep Brabant.

De 36-jarige Van den Muijsenberg is radeloos van verdriet door de gewelddadige dood van zijn vriendin. "Maandag zat de vakantie erop en ging ze voor het eerst weer naar haar werk. Om halfacht 's morgens stapten we samen de deur uit. 's Middags kreeg ik nog een berichtje van haar dat alles goed ging. En om tien voor vijf, net voordat ze klaar was, stuurde ze me een laatste bericht: 'Hee, scheetje, wat gaan we straks eten?'"

De 28-jarige verpleegkundige uit Zevenbergen werd kort daarna doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk. Haar dienst zat er net op. Linda was nog in leven toen collega's en omstanders haar probeerden te redden, maar dat mocht niet baten. De schutter, vermoedelijk haar ex-vriend, is nog altijd voortvluchtig.

Van den Muijsenberg was maandagmiddag rond halfzes op de camping bij de ex-vrouw van de mogelijke schutter. Zij en Linda zochten steun bij elkaar omdat ze allebei bang waren voor hun ex. "Toen kwam het telefoontje van de politie, dat Linda was overleden. We moesten met spoed onze locatie verlaten en een veilig onderkomen zoeken."

Van den Muijsenberg leerde Linda twaalf weken geleden kennen via gezamenlijke vrienden. "Het was liefde op het eerste gezicht, maar ze was toen nog samen met haar ex. Vier weken geleden verbrak ze die relatie en koos ze definitief voor mij. Dat kon hij niet verkroppen. Hij had goud in z'n handen en nu had hij niets meer. Linda was doodsbang voor hem."

De ex-vriend zou de afgelopen weken regelmatig voor Linda's deur hebben gestaan. Al die tijd was Van den Muijsenberg bij haar om haar te beschermen. "Ik sliep bij haar op de bank. De angst was zo groot."

Volgens Bas van den Muijsenberg is er door drie verschillende vrouwen aangifte gedaan tegen de ex-vriend. "Door Linda zelf, door zijn ex-vrouw en door een derde vrouw. Linda had vijf cd-roms met dreigmails en telefoontjes van haar ex. Die zijn allemaal afgeleverd bij de politie, maar er is niks mee gedaan."

De Roosendaler kan het niet bevatten wat er is gebeurd. "Ik voel me schuldig dat ik er niet voor haar was. Jeremy, haar zoontje, heeft nu geen moeder meer. Ik had haar maandag nooit moeten laten gaan."

Bekijk de foto's:

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl