Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Waalwijk gaat zelf achter misdaadtips aan

Bericht geplaatst op // 3552 keer bekeken

WAALWIJK - De politie heeft geen tijd om achter elke wietgerelateerde melding aan te gaan. Dus doet de gemeente Waalwijk het zelf, zodat duidelijk wordt dat geen kwekerij 'veilig' is.

Het hennepteam van de politie bestaat uit vijf man die zich vooral bezig willen houden met de organisatie achter de wietkwekerijen. ,,De mensen die tegen de lamp lopen zijn toch vaak de sukkeltjes. Bij kleinere kwekerijen grijpt de politie soms niet of laat in, omdat dat voor hen niet de topprioriteit heeft", schetst een veiligheidscoördinator van de gemeente Waalwijk de huidige situatie. Die is volgens haar niet wenselijk. ,,Kwekerijen zijn brandgevaarlijk en het liefst rollen we alles op, want Waalwijk moet zo onaantrekkelijk mogelijk zijn voor criminelen."

De tips van meld misdaad anoniem en andere signalen van criminele activiteiten worden bekeken door een club met mensen van de gemeente, wooncorporatie Casade, lokale politieagenten en Enexis.

 

De club boekte afgelopen donderdag nog succes in een straat in Sprang-Capelle, waar 900 gram gedroogde hennep en een wietplantage werden aangetroffen.

Laatst aangepast op 30 juni 2017 16:00

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl