Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Waalwijk is troep zat en plaatst camera bij kledingcontainer

Bericht geplaatst op // 4524 keer bekeken

WAALWIJK - Binnen nu en twee weken hangt er een camera bij de kledingcontainer van Twiddus op de kruising van de Groen van Prinstererlaan met de Mr. Goeman Borgesiusstraat in Waalwijk.

Burgemeester Nol Kleijngeld is namelijk klaar met alle troep die gedumpt wordt bij de inzamelbak van de kringloopwinkel. ,,Ik heb overleg gehad met de officier van justitie. Camera's ophangen mag alleen bij overlast, maar dit is ook overlast. De buurt verloedert op deze manier."

Inwoners gooien niet alleen kleding, huishoudelijk textiel en schoenen in de kledingcontainer, maar dumpen er ook allerlei ander afval in en naast. De overlast is niet nieuw, de buurt klaagt al langer en nu moet het maar eens afgelopen zijn, vindt de gemeente. Waalwijk heeft ook flyers gedrukt. ,,Verschillende buurtbewoners gaan die uitdelen", zegt Kleijngeld. ,,We moeten dit echt samen doen. Alleen een camera ophangen is niet genoeg. We vragen de buurt ook om op te letten. Wanneer worden er spullen gedumpt, op welk tijdstip is dat meestal? Wanneer we dat weten dan kunnen we daar ook vaker gaan controleren."

Daarnaast wordt er rond de container een rode band geplakt met de waarschuwing dat er geen afval naast de bak mag worden geplaatst. Op de container wordt in vier talen vermeld wat er nu wel en niet in de container mag.

Kringloopbedrijf Twiddus kan de hulp wel gebruiken. Het personeel van de kringloopwinkel leegt de bakken élke werkdag, zegt woordvoerder Robin de Jong. ,,En sommige containers op zaterdag ook nog een keer."

Volgens de woordvoerder is het niet zo dat er te weinig kledingcontainers in de gemeente staan, maar worden er gewoon teveel spullen gedumpt die niet mogen. ,,Mensen hakken zelfs hele bankstellen in stukken en proppen die in de container, of ze snijden een matras in stukken en gooien die in de bak." Het ergste vindt de woordvoerder dat er ook huishoudelijk afval en luiers in en bij de kledingcontainer wordt gedumpt. ,,Onze mensen zoeken het textiel uit, die zitten dan met die viezigheid."

De overlast is niet alleen bij de container in de Groen van Prinstererlaan. ,,Maar daar is het wel het ergst", aldus Kleijngeld. ,,Dus vooralsnog beginnen we hier."

Twiddus zelf heeft onlangs een link op de site gezet met een vermelding van alle locaties waar de kringloopwinkel kledingcontainers heeft staan. ,,Soms denken mensen dat er maar één container in de gemeente staat, maar we hebben er heel veel. Als een container vol is, kun je altijd nog op een andere plek terecht."

Bekijk de foto's:

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl