Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Waarschuwing voor hondenbezitters in Waalwijk en omgeving

Bericht geplaatst op // 7675 keer bekeken

Waalwijk - De laatste weken ontvangt de politie signalen dat er veel honden gestolen worden en adviseert iedereen die met een diefstal van een dier te maken heeft, om altijd aangifte te doen. Ook bij het zien van een verdachte situatie omtrent een dier wordt geadviseerd om altijd een melding te maken.

Vermoedelijk worden honden gestolen om te verhandelen. Het betreffen uiteenlopende rassen en vaak ziet de politie dat een bepaalde periode een specifiek ras populair is. Een gezonde rasechte hond is dan zeer in trek, omdat pups van dit ras veel geld opleveren.

Wanneer je met de hond gaat wandelen adviseren we de hond aan te lijnen. Het wordt zo moeilijker voor de hond om ver weg te lopen waardoor je altijd zicht hebt op het dier en snel kunt handelen als iemand uw hond probeert te pakken.

Het is verplicht, maar daarnaast ook belangrijk dat je je hond laat chippen en registreren. Indien de hond dan gestolen wordt en op een andere plek opduikt, is het makkelijk om de hond weer terug te brengen naar de rechtmatige eigenaar.

Ben je van plan om een pup te kopen? Check dan goed of de fokker goed aangeschreven staat. Heb je een fokker of verkoper gevonden en ga je naar een pup kijken, wees dan alert op een aantal zaken:

de pup is niet jonger dan 7 weken;

de pup is voorzien van een chip;

de pup is geregistreerd en heeft een paspoort;

de pup is ontwormd en ingeënt.

Het beste kan je de puppy thuis bij de fokker ophalen. Dan kan je de leefomstandigheden en moederhond bekijken, en weet je dat de hond uit een goed nest komt. Neem de tijd en laat je niet overrompelen wanneer je een hondje in je handen gedrukt krijgt.

Zie je een verdachte situatie in de omgeving of vertrouw je de fokker niet? Hoe moeilijk ook, maar zie dan af van de aanschaf van het dier en maak hier melding van bij #Meldpunt144. Is je hond gestolen, doe dan aangifte bij de politie via 0900-8844.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl