Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Totaal Aanpak Brandveiligheid

Tree of Life

Cheap Licensing

Security Discounter

Monkey Town Waalwijk

Kentekencheckonline.nl

DVS brandbeveiliging

Brandblusser

Weer rijdt vrachtwagen zich klem onder berucht viaduct in Waalwijk

Bericht geplaatst op // 6040 keer bekeken

WAALWIJK - Het was woensdagavond weer raak bij het beruchte viaduct aan de Hertog Janstraat in Waalwijk. Deze keer reed een vrachtwagen van PostNL zich klem. Het is een raadsel waarom chauffeurs zich verkijken op de doorrijhoogte van het viaduct.

De vastloper gebeurde kort voor negen uur. De geschrokken chauffeur kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Dat geldt niet voor de vrachtwagen die hij bestuurde. Het voertuig zat van voor tot achter helemaal vast tegen de onderkant van het viaduct.

De truck was vanuit de Hertog Janstraat op weg naar het nabijgelegen industrieterrein aan de andere kant van de A59. Bij het onderdoor passeren van de snelweg liep de boel vast.

Een bergingsbedrijf moest eraan te pas komen om de vrachtwagen los te krijgen. De weg werd in beide richtingen tijdelijk afgesloten door de politie. Hoe ernstig het viaduct is beschadigd, moet nog worden onderzocht.

Bij het viaduct aan de Hertog Janstraat in Waalwijk komen geregeld vrachtwagens klem te zitten.

Bekijk de foto's:

Advertentie

Totaal Aanpak Brandveiligheid

Brandblusser XL

Laatst aangepast op 21 december 2017 10:38

Reacties  

#1 Esther 20-12-2017 23:00
Wellicht wordt het eens tijd dat er wat vaker en op meerdere plaatsen wordt aangegeven (om te beginnen op de snelweg) hoe laag dit viaduct eigenlijk is! Het is me net iets te makkelijk altijd maar aan te geven dat de chauffeurs niet “opletten”.
#2 Anne 20-12-2017 23:14
Het blijft moeilijk om te schatten hoe hoog je auto is, gezien de chauffeurs zich steeds
vastrijden. Kan de weg niet beter worden uitgediept, ben je van alle ellende af.
Veilige fijne Feestdagen.
#3 Un Wolluker 21-12-2017 02:36
Blijkbaar zijn chauffeurs niet gewend dat in Nederland in een stad de viaducten zo laag zijn. Waarschijnlijk kunnen ze normaliter gewoon overal onderdoor ... maar hier in Waalwijk moet het natuurlijk weer net even anders. Zoals @1 Esther al zegt ... het is nu inmiddels te makkelijk om de chauffeurs de schuld te geven. Blijkbaar gaat er iets structureel fout. Het is niet de vraag meer OF het fout gaat, maar WANNEER. Zoals @2 Anne al voorstelt ... uitdiepen die weg. Een eenmalige investering, maar anders blijf je dit houden tot in het einde der tijden.
#4 puk 21-12-2017 21:07
Uitdiepen is makkelijk gezegd, maar dan staat het viaduct bij het minste of geringste weer vol met water vanwege de grondwater stand. Hebben we weer iets anders om over piepen.
Als de oplossing zo makkelijk is had men allang actie ondernomen. Voordat je bij het viaduct bent heb je 4 hoogte verwijzingen gehad.
#5 Un Wolluker 21-12-2017 23:07
@4 puk

Is dat de reden waarom het niet wordt verdiept? De grondwaterstand ? Zou kunnen hoor ... ik heb er verder geen verstand van. Maar je zou dan toch denken dat een goede afvoer dat probleem oplost?
#6 Koos 22-12-2017 21:35
Hoe dan ook .. de tunnelbak is en blijft eigendom van RWS en is NIET van de Gemeente Waalwijk.. zij beslissen / bepalen wat er moet gebeuren ( als iets zou moeten veranderen / aanpassen )
#7 Rob 01-01-2018 13:56
Even aansluitend op enkele voorgaande reaguursels; een beroepschauffeu r WEET de hoogte van zijn auto, het vastrijden onder een viaduct is het gevolg van slecht vakmanschap en buitensporig hoge mate van onoplettendheid.
Met alle respect.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl