Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Woning van ouders van Yuri van Gelder mogelijk op slot: 'Sluiting is het uitgangspunt’

Bericht geplaatst op // 3573 keer bekeken

WAALWIJK - De gemeente Waalwijk sluit niet uit dat de woning van de ouders van Yuri van Gelder tijdelijk op slot gaat. Aanleiding is de drugsvondst in het ouderlijk huis van de Waalwijkse topturner. De gemeente laat in een reactie weten dat sluiting van een pand waar drugs wordt gevonden ‘het uitgangspunt is’.

De gemeente Waalwijk voert een zeer streng drugsbeleid dat de afgelopen jaren al diverse keren is aangescherpt. De tijd van waarschuwen is voorbij, zelfs bij kleine hoeveelheden. Wie drugs kweekt, loopt risico dat zijn huis wordt gesloten, ongeacht of het om soft- of om harddrugs gaat. Zelfs als blijkt dat bewoners zelf slachtoffer zijn houdt Waalwijk aan sluiting vast.

De vader van Van Gelder gaf zelf aan ‘van niets te weten’ toen hij werd geconfronteerd met het nieuws. Verder wil hij niet reageren. Ondertussen is hij wel benaderd door de gemeente en krijgt hij de mogelijkheid om met een reactie te komen. Pas daarna neemt burgemeester Nol Kleijngeld een beslissing of zijn woning wel of niet op slot moet. ,,We kunnen tijdens een lopende procedure geen uitspraak hierover doen”, laat een woordvoerder desgevraagd weten.

De gemeente Waalwijk pakt de productie van en handel in drugs aan op basis van de wet Damocles, samen met de politie, het Openbaar Ministerie, woningbouwvereniging Casade en de belastingdienst. Deze wet geeft een burgemeester bevoegdheid om een woning te sluiten indien er verdovende middelen worden aangetroffen. Waalwijk meldt dat de wet van Damocles ‘strikt wordt uitgevoerd’.

Naast een bestuursrechtelijke maatregel hangt de ouders van Van Gelder ook nog een strafrechtelijke veroordeling boven het hoofd. 2,4 kilo drugs in bezit hebben is immers strafbaar. Een coffeeshop mag bijvoorbeeld volgens de Nederlandse wet 500 gram in voorraad hebben.

Zelf was Yuri van Gelder naar eigen zeggen niet op de hoogte van de drugs in zijn ouderlijke woning. ,,Hij weet hier helemaal niets van”, liet zijn manager vanmiddag weten. Van Gelder heeft inmiddels contact met zijn ouders gehad. Wat ze hebben besproken, weet de manager niet. ,,Dat is tussen hen.”

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl