Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

'Zekere voor onzekere' bij oud pand Kruidvat Waalwijk

Bericht geplaatst op // 4625 keer bekeken

WAALWIJK - Het voormalige pand van de Kruidvat aan de Stationsstraat werd dit weekend op last van de gemeente Waalwijk uit voorzorg afgezet. In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg die namelijk de melding binnen dat er een scheur in het pand zat en dat de gevel naar voren zou overhellen.

Verschillende bouwkundigen oordeelden zaterdag dat er geen gevaar was en de gemeentelijke hekken zijn vervolgens weer weggehaald. ,,We hebben het zekere voor het onzekere genomen. Met een dergelijke situatie wil je geen onnodige risico's lopen", stelt een woordvoerder van de gemeente Waalwijk.

Tot voor kort zat de Kruidvat in het pand aan de Stationsstraat. Die is inmiddels verhuisd naar de overkant van de straat. In het pand zijn eind vorige week sloopwerkzaamheden uitgevoerd. De hekken die nu nog om het pand staan, zijn daarvoor neergezet.

Wat er nu gaat gebeuren met het pand is onduidelijk. Eventueel vervolgonderzoek komt volgens de gemeente voor rekening van de pandeigenaar. Het is nog niet bekend of er een nieuwe huurder in komt. Stichting Pensioenfonds van de Metalektro, eigenaar van het pand, onthield zich maandag van commentaar.

Bekijk de foto's:

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl