Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Zoektocht naar drenkeling in Waalwijkse plas hervat

Bericht geplaatst op // 5068 keer bekeken

WAALWIJK - De hulpdiensten zijn zaterdagmorgen opnieuw gaan zoeken naar een drenkeling in het water aan de Vijverlaan. Het hele gebied is afgesloten. De brandweer laat een drone boven de plas vliegen en een boot zoekt op het water naar de vermiste jongen. Volgens getuigen gaat het vermoedelijk om een Oost-Europese man van 20 tot 25 jaar oud, die geen Nederlands sprak. De politie weet wie het slachtoffer is.

Vrijdagavond belandde een jongeman in het water bij de Vijverlaan in Waalwijk. Omstanders waren daar getuige van. Hulpverleners gaan er vanuit dat de drenkeling is overleden. Duikers van de brandweer hebben vrijdag urenlang gezocht, maar stopten toen het te donker werd. Zaterdagmorgen is de zoektocht weer begonnen.

Er wordt zaterdag gezocht met één boot. Delen van de plas zijn tot 25 meter diep. Daardoor zijn er in de diepte mogelijk stromingen die het zoeken lastiger maken.

Edith van der Mee was vrijdag aan het vissen. Ze vertelt dat ze de jongeman zag zwaaien naar vrienden aan de overkant en vermoedt dat hij naar hen toe wilde zwemmen. Het water is aan de kant vrij ondiep, maar in het midden een stuk dieper, zo'n 25 meter. Daar is het water ook een stuk kouder, waardoor hij wellicht in problemen raakte en onder water verdween. De vrienden waren vrijdag duidelijk in shock.

Geschrokken badgasten pleiten voor toezicht bij de surfvijver om ongelukken als deze in de toekomst te voorkomen.

Laatst aangepast op 28 juli 2018 13:24

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl