Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

UPDATE: 1000 liter vaten gevonden aan de Oude Maasweg Waalwijk

Bericht geplaatst op // 4073 keer bekeken

Op vrijdag 10 juli 2015, rond de klok van 17:00 uur, kreeg de brandweer van Waalwijk een melding van gevonden vaten aan de Oude Maasweg.

Een passant zag de drie IBC's vaten staan en informeerde de politie. Daarop werd de Oude Maasweg tijdelijk afgesloten en kwam de brandweer om te onderzoeken of er sprake was van lekkage.

Een gespecialiseerd bedrijf heeft vervolgens in opdracht van de gemeente Waalwijk onderzocht of de vaten veilig getransporteerd konden worden. Daarop zijn de vaten, met in totaal drieduizend liter aan chemisch afval, overgebracht naar een opslag. Experts van de Landelijke Faciliteit Ontmanteling van de politie gaan op een later moment de inhoud van de vaten bemonsteren. Vermoed wordt wel dat hier gaat om afval wat is vrijgekomen bij de productie van amfetamine.

Het Nederlands Forensisch Instituut gaat onderzoeken om wat voor stoffen het exact gaat. Omdat de Oude Maasweg in Waalwijk kruist met de drukkere Valkenvoortweg, is er mogelijk verkeer geweest dat gezien heeft hoe en wanneer de drie IBC's vaten op de Oude Maasweg zijn beland. De politie wil graag met mogelijke getuigen in contact komen.

Laatst aangepast op 11 juli 2015 14:14

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl