Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Collega-bakkers helpen door brand getroffen Hans Beijnen en bakken brood voor zijn winkels

Bericht geplaatst op // 7830 keer bekeken

WAALWIJK - Een uitslaande brand in een schuur aan het Hoogeinde in Waalwijk is donderdagmiddag kort voor zes uur onder controle gebracht. De brand sloeg ook over op de naastgelegen bakkerij van Hans Beijnen. Hij krijgt komende nacht hulp van andere bakkers uit de omgeving.

Het vuur werd rond kwart voor vijf ontdekt. De brandweer rukte uit met meerdere ploegen en zette veel materieel in, waaronder een hoogwerker. Het vuur en de rook waren in de wijde omgeving te zien. De brand werd snel onder controle gebracht. Toch liep ook de naastgelegen bakkerij van Beijnen schade op.

"Het was maar een kleine binnenbrand, maar we hebben vooral door het bluswater averij opgelopen", laat Ingrid Schapendonk van de bakkerij weten. Hoe groot de schade precies is, moet nog blijken. "Maar de elektriciteit zal moeten worden hersteld voordat we weer kunnen bakken. Dat zal niet eerder zijn dan vrijdag op zaterdag."

De winkels van Hans Beijen gaan morgenvroeg toch gewoon open, zij het met een beperkt assortiment. Met dank aan een aantal bakkers in de omgeving die hun gedupeerde collega bijspringen. "We zijn nu nog een rondje aan het bellen, maar dat gaat lukken. Het is een mooi gebaar", aldus Schapendonk.

Zie ook: Brand in schuur slaat over op bakkerij in Waalwijk

Bekijk de foto's:

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl