Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Echtpaar 'rende voor hun leven' bij gewapende overval op sushibar Sheng Li in Waalwijk

Bericht geplaatst op // 5891 keer bekeken

WAALWIJK – Het echtpaar dat sushibar Sheng Li in Waalwijk uitbaat, dacht in eerste instantie aan een vervelende grap. Pas toen de mannelijke eigenaar in de loop van een pistool keek, wisten ze dat het menens was. ,,Mijn man stormde door de zaak en nam mij mee naar buiten. We hebben gerend voor ons leven”, zegt zijn vrouw tegen het Brabants Dagblad.

Die avond staat de eigenaar van Sheng Li rustig in de sushicorner, achterin het restaurant. Tijdens het rollen van de sushi komen er twee onbekende, jonge gasten voor zijn neus staan. Ze hebben een 'gek deken' om hun gezicht gewikkeld.

,,Mijn man dacht daarom aan een grap. Ze zagen er heel gek uit. Toen ze begonnen te schreeuwen, wisten we dat het foute boel was”, zegt de uitbaatster, die op dat moment achter de kassa stond, aan de andere kant van het restaurant.

De overvallers, van wie er één een pistool in handen heeft, bedreigen het echtpaar met de dood en eisen geld. De eigenaren zijn zo bang, dat ze zo hard als ze kunnen door de zaak rennen. Snel, naar buiten.

,,We waren echt heel bang”, vertelt de vrouw, die het lege restaurant dus overliet aan de overvallers. ,,Je weet niet waartoe die jongens in staat zijn. Willen ze ons iets aandoen? Dat risico wilden wij niet nemen.”

Terwijl de eigenaren hevig geschrokken buiten wachten en de politie waarschuwen, slaan de overvallers hun slag. Althans, dat proberen ze. Met man en macht proberen ze de kassa open te breken, maar zonder succes.

Ze nemen genoegen met wat wisselgeld – volgens de eigenaar een paar honderd euro - en slaan via de achteruitgang op de vlucht. Van de overvallers ontbreekt momenteel ieder spoor. Dat steekt bij de eigenaren, maar ze laten zich daardoor niet uit het veld slaan. ,,We zijn intussen wel weer bekomen van de schrik”, zegt de vrouw.

,,Laten we hopen dat die gasten snel gepakt worden. Andere mensen mogen niet meemaken wat wij meegemaakt hebben. Je voelt je zo onveilig en machteloos, dat is echt geen leuk gevoel.”

Kort na de overval is ook even gezocht met een politiehelikopter, die toevallig in de buurt was. Maar de overvallers werden niet meer gevonden. Vermoedelijk zijn zij op een brommertje weggereden.

Het is de eerste keer dat Sheng Li doelwit is van een overval. ,,En laten we hopen dat het daarbij blijft”, besluit de eigenaresse.

Laatst aangepast op 27 oktober 2017 14:38

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl