Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Gemeente Waalwijk wil 400 vluchtelingen opvangen

Bericht geplaatst op // 6474 keer bekeken

WAALWIJK - De gemeente Waalwijk is van plan om op het voormalige terrein van voetbalvereniging RWB aan de Professor van ’t Hoffweg in Waalwijk binnen een aantal maanden 400 vluchtelingen voor een jaar op te vangen. Daarna wil de gemeente het terrein blijven gebruiken voor de huisvesting van maximaal 400 arbeidsmigranten.

De Commissaris van de Koning, Wim van de Donk, gaf op 31 maart de regio Hart van Brabant de opdracht om vluchtelingen op te vangen. Daarvoor moet op 25 mei een kant en klaar plan zijn. Binnen de regio is afgesproken dat Waalwijk haar bijdrage levert door een jaar lang noodopvang te bieden aan 400 vluchtelingen.

Waalwijk beschikt niet over terreinen of gebouwen die daarvoor per direct gebruikt kunnen worden. Daarom zocht het gemeentebestuur een plek die vlug geschikt te maken is. De keuze viel daarbij op het voormalige terrein van voetbalvereniging RWB. Daar liggen aansluitingen voor gas, water en licht, er zijn genoeg voorzieningen in de buurt en de gemeente is eigenaar van de grond. De voorbereidingen beginnen op korte termijn.

De vluchtelingen worden in eerste instantie opgevangen in paviljoententen. Binnen enkele maanden begint de bouw van een semipermanente accommodatie. Als die klaar is, verhuizen de vluchtelingen daarheen en verdwijnen de tenten. De accommodatie wordt na het vertrek van de vluchtelingen gebruikt bij de huisvesting van arbeidsmigranten.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers is verantwoordelijk voor de opvang van vluchtelingen. De gemeente bespreekt de komende tijd met het COA de precieze datum waarop de vluchtelingen naar Waalwijk komen. Het COA bepaalt ook, op basis van de behoefte, hoe de groep van 400 vluchtelingen is samengesteld.

De gemeente informeert bewoners en ondernemers in de omgeving over de plannen via een bewonersbrief die dinsdagavond van deur tot deur is verspreid. Daarnaast is er een speciale pagina op de gemeentewebsite van Waalwijk.

Bekijk de foto's:

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl