Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Ontsnapte gevangene uit Polen rijdt door Waalwijk met wiet en paddenstoelen

Bericht geplaatst op // 2523 keer bekeken

WAALWIJK - Een 39-jarige Poolse man is donderdagavond aangehouden op de Van Duvenvoordestraat in Waalwijk, omdat hij een zak henneptoppen en een kilo aan paddenstoelen vervoerde. Daarnaast had hij 3000 euro aan contanten op zak en bleek hij nog een lange gevangenisstraf open heeft staan in Polen.

Agenten controleerden donderdag de bestelbus van de man. Bij het aanspreken van de bestuurder roken ze een sterke hennepgeur. In de bus werd al snel de zak met henneptoppen gevonden en daarop is de man aangehouden. Daarna vonden ze ook nog een kilo aan paddenstoelen en een contant geldbedrag van 3000 euro. Van die laatste wordt de herkomst en strafbaarheid onderzocht.

Eenmaal op het bureau werd de identiteit van de man verder onderzocht. Na het afgeven van vingerafdrukken, bleek de man zich anders voor te doen dan hij op had gegeven. Hij deed erg zijn best om zijn ware identiteit te verbergen en dat bleek niet voor niets.

 

De man was gevlucht uit een Poolse gevangenis en moest nog enkele jaren zitten. Hij wordt zo snel mogelijk overgeleverd aan zijn thuisland.

Tekst: Pricilla Molle

Laatst aangepast op 03 januari 2020 18:09

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl