Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Politie lost schoten bij aanhouding van man (31) en vrouw (30) na ‘dolle’ achtervolging in Waalwijk

Bericht geplaatst op // 4973 keer bekeken

WAALWIJK - De politie heeft maandagmiddag drie schoten gelost bij een aanhouding op het Hoogeinde in Waalwijk. Een 31-jarige Poolse man en een 30-jarige Poolse vrouw zijn aangehouden. De aanhouding volgde op een wilde achtervolging met hoge snelheden door Kaatsheuvel en Waalwijk.

Het stel negeerde in Kaatsheuvel bij een verkeerscontrole op de Horst een stopteken. Ze sloegen op de vlucht en reden daarbij bijna een agent aan. Ook probeerde de man in te rijden op een politieauto die de weg voor hem blokkeerde. "Dat kon worden voorkomen doordat die politieauto snel opzij ging", zegt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk..

De politie achtervolgde het duo vervolgens met een auto en een motor. "Dat ging met hoge snelheid en wandelaars moesten opzij springen voor de Poolse man", zegt de woordvoerder. Via de bossen kwamen ze uiteindelijk in Waalwijk terecht.

En daar eindigde de achtervolging toen de man de macht over het stuur verloor. Op de kruising van het Hoogeinde met de Dominee Louwe Kooijmanslaan kwam zijn auto tot stilstand.

"De vrouw konden we toen meteen aanhouden. De man sloeg op de vlucht", aldus de woordvoerder. Hij werd in een tuin gevonden. Bij zijn aanhouding zijn drie schoten gelost.

De verdachte is gewond geraakt. Volgens de politie klaagde hij over pijn in zijn buik. "Maar niets wijst erop dat hij geraakt is door een kogel", meldt de woordvoerder. De man is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.

Eind vorige maand schoot de politie in Waalwijk ook al bij de aanhouding van een verdachte. Toen ging een verwarde man los met een stuk hout op auto's in de Stationsstraat.

Laatst aangepast op 18 februari 2019 16:30

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl