Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Politiehond jaagt inbreker een vijver in in Waalwijk

Bericht geplaatst op // 5698 keer bekeken

Waalwijk - Een politiehond joeg zaterdag 16 mei tussen 22.30 en 23.00 uur een inbreker (17 jaar) een vijver in. Agenten hielden hem en twee andere inbrekers (15 en 16 jaar) aan.

Een alerte buurtbewoner meldde bij 112 dat drie jongens over een schutting klommen bij een huis aan de Coubertinlaan. De bewoners waren op dat moment weg. Met het signalement reden een hondengeleider en andere agenten naar het adres. Zij zagen in de woning drie jonge inbrekers. Op het moment dat de dieven er vandoor gingen door de achterdeur stond de hondengeleider in de brandgang met zijn hond. De 17-jarige zag de hond en zijn baas en ging er vandoor. Hij stopte niet met rennen nadat de agent hem sommeerde te blijven staan. Daarop liet de agent de hond los om de dief te pakken. De politiehond joeg de jongen een vijver in op de Esdoornstraat. De hondengeleider hield daarna de inbreker aan.

De tweede verdachte werd direct bij het verlaten van het huis door één van de twee andere agenten aangehouden in de brandgang. De derde inbreker wist in eerste instantie via containers en aanliggende tuinen te ontsnappen maar werd alsnog aangehouden in de Van Vessemstraat. Alle drie de verdachten werden ingesloten voor verhoor. De buit die ze hadden gemaakt is in beslag genomen.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl