Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Totaal Aanpak Brandveiligheid

Tree of Life

Cheap Licensing

Security Discounter

Monkey Town Waalwijk

Kentekencheckonline.nl

DVS brandbeveiliging

Brandblusser

PostNL waarschuwt chauffeurs voor Waalwijks viaduct na twee ongevallen in een week

Bericht geplaatst op // 2884 keer bekeken

WAALWIJK - Een terugkerend fenomeen: vrachtwagens die klem komen te zitten onder het viaduct onder de A59 aan de Hertog Janstraat in Waalwijk. Afgelopen week was het weer twee keer raak.

In de nacht van dinsdag op woensdag ging het fout. Een paar dagen eerder was dat ook al het geval. Beide keren kwam een vrachtwagen van PostNL vast te zitten.

Het postbedrijf neemt daarom maatregelen. ,,De route naar Waalwijk is ons natuurlijk bekend. Er staan ook duidelijke aanduidingen bij de weg naar het viaduct met bijvoorbeeld borden met daarop maximaal 3,6 meter hoogte en een horizontale rood-witte balk. Chauffeurs die op Waalwijk rijden krijgen vanaf nu een bericht met de juiste route en een waarschuwing voor het betreffende viaduct."

Maatregelen om het viaduct veiliger te maken zitten er voorlopig niet in. Zowel Rijkswaterstaat als de gemeente Waalwijk staan echter niet te trappelen om in actie te komen. Rijkswaterstaat zegt dat de gemeente zich af moet vragen of ze hierin wil investeren. De rijksdienst ziet daar zelf geen noodzaak toe. ,,Het is vervelend dat het viaduct geraakt wordt, maar dat kan tegen een stootje. Het verkeer op de A59 komt er niet door in gevaar", geeft een woordvoerster aan. De gemeente stelt op haar beurt dat het aan Rijkswaterstaat is eventuele maatregelen te nemen.

Jeroen Bol van EVO Fenedex, de belangenvereniging van handels- en logistieke bedrijven, heeft geen signalen binnengekregen dat de situatie aangepakt moet worden. ,,Als dit nou een plek was die je als trucker niet kan ontwijken, zou je wat moeten doen. Dat is bijvoorbeeld gebeurd met de spoorviaducten in Tilburg. Daar had je echter te maken met heel veel omrijkilometers en vrachtwagens die de halve stad door moesten. Dit viaduct in Waalwijk kun je makkelijk omzeilen zonder veel extra tijd kwijt te zijn."

Bekijk de foto's:

Advertentie

Totaal Aanpak Brandveiligheid

Brandblusser XL

Reacties  

#1 Bas Pellicaan 27-12-2017 20:25
Plaats sensoren die de hoogte van de vrachtwagen meten daarna aansluiting op een rood stoplicht dat dit gaat branden wanneer deze te hoog is zodat hij een extra waarschuwing krijgt met de mededeling u bent te hoog dit aan alle zijden . Er staan al een aantal verkeerslichten hier is al een deel mee te combineren . Alles is mogelijk ze schieten een raket naar de maan dus dit veel simpeler te maken .Laat Bol.com dit mee financieren die wilde zich tenslotte daar vestigen hebben ze ook de veiligheid mee in acht te nemen . U kunt er allicht over nadenken en gaan praten.
#2 Kelvin 27-12-2017 21:51
Kleine correctie Bas. Bol.com is door Waalwijk hierheen gehaald omdat Waalwijk een goede aanbieding deed anders had Bol.com hier niet gevestigd. Het maakt Bol.com nl niet uit waar ze gevestigd zijn. Dus in eerste instantie zou Waalwijk dit probleem op moeten lossen. Zoals ik ook al schreef in het vorige stuk over dit incident is een vrij eenvoudige en goedkope oplossing hoogtesensoren en een rood stoplicht plaatsen een nagenoeg afdoende middel deze voorvallen te voorkomen. Ik begrijp ook niet waarom een gemeente als Waalwijk hier niet verder in gaat ipv kokerbalken aan een kwetsbaar kettinkje hangen als waarschuwingsmi ddel. Heeft hier iemand wel eens over nagedacht als daar al diverse keren tegenaan is gebotst en dan een personenauto, met wie dan ook erin, hierna zo'n balk door de voorruit krijgt als deze los komt. In het centrum heeft deze kokerbalk aan één ketting gehangen en in baardwijk lag hij er helemaal af. Zo veilig is dit signalerings middel dus ook niet.
#3 Kelvin 27-12-2017 21:52
Je moet niet gaan bedenken hoe dat er uit ziet als iemand deze kokerbalken door de voorruit krijgt of op zijn dak. Ik kan ook niet voorstellen dat er een verzekeringsmaa tschappij is die dit eigenhandig in elkaar geknutselde signaleringsmid del als degelijk ziet en eventuele schades uitkeert als gevolg van het afbreken van een ketting of bevestigingsoog je wat met een draadeindje vast zit.
Kom op gemeente, actie.
#4 Un Wolluker 27-12-2017 22:33
"De rijksdienst ziet daar zelf geen noodzaak toe. ,,Het is vervelend dat het viaduct geraakt wordt, maar dat kan tegen een stootje."

Dus als er dodelijke slachtoffers vallen omdat het viaduct ooit op een dag instort, dan neemt Rijkswaterstaat de volledige verantwoordelij kheid en aansprakelijkhe id op zich? Dat is namelijk het gevolg van deze uitspraak.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl