Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Totaal Aanpak Brandveiligheid

Tree of Life

Cheap Licensing

Security Discounter

Monkey Town Waalwijk

Kentekencheckonline.nl

DVS brandbeveiliging

Brandblusser

Weer zit er een vrachtwagen muur vast onder berucht viaduct in Waalwijk

Bericht geplaatst op // 8542 keer bekeken

Op woensdag 27 december 2017, rond de klok van 01:30 uur, kreeg de politie van Waalwijk een melding dat er weer een vrachtwagen klem zat onder het viaduct aan de Hertog Janstraat in Waalwijk.

De vrachtwagenchauffeur had nog geprobeerd om zijn vrachtwagen er zelf onderuit te krijgen maar dit lukte niet, de vrachtwagen en de brug liepen alleen maar meer schade op. De vrachtwagenchauffeur van POSTNL was onderweg naar bol.com om pakketjes op te halen. De vrachtwagen heeft ruim 2 uur muur vast gestaan. Ook rijkswaterstaat was ter plaatse gekomen in verband de schade aan de brug.

De vrachtwagenchauffeur had verwacht dat hij er onderdoor kon. Volgens zijn navigatiesystem kon hij er onderdoor. Nu dat er veel vrachtwagens naar het nieuwe bol.com moeten is de verwachting dat er steeds meer vrachtwagens klem komen te zitten.

Advertentie

Totaal Aanpak Brandveiligheid

Brandblusser XL

Laatst aangepast op 27 december 2017 05:11

Reacties  

#1 Anne 27-12-2017 10:00
Daar gaan we weer. Uitdiepen is nog het beste van alles. Puk van de reactie vorige Post NL
vrachtwagen die vast zat, vanwege het grondwater niet mogelijk, het fietspad ligt zoveel
lager dus het zou best kunnen. Zó blijf je aan de gang, dit lost niets op.
#2 Wil Vugts 27-12-2017 10:17
Gemeente Waalwijk en Rijkswaterstaat wordt eens wakker.
Waalwijk wil de grootste logistieke hotspot van Brabant zijn.
Zorg er zo snel mogelijk voor dat dit probleem wordt opgelost. Voor het geld wat tot nu toe aan materiële schade en inzet van hulpdiensten is uitgegeven had men makkelijk een verdieping van 50 cm kunnen realiseren. Vrachtauto 's die richting Den Bosch willen gaan niet eerst kilometers naar het westen rijden om weer op de A 59 te kunnen komen.
#3 Danny Beerens 27-12-2017 10:58
Rare reacties richting gemeente.
Er staan verkeersborden met de max. doorrijhoogte. Als je dit basale verkeersbord niet begrijpt, zijn er maatregelen getroffen om de chauffeur er op te attenderen wat de maximale hoogte is. Het enige dat je de gemeente kan verwijten is het feit dat deze maatregelen niet onderhouden worden.
Er is een oversteek naar het industrieterrei n aan de noordkant van Waalwijk, waarbij er geen maximale doorrijhoogte is.

Waarom schijnen die vrachtwagenchau ffeurs niet te weten hoe hoog hun combinatie is?
Waarom kiezen die vrachtwagenchau ffeurs niet voor de route waar geen doorrijhoogte is?
#4 Un Wolluker 27-12-2017 13:46
@3 Danny

Lees het verhaal hierboven: "De vrachtwagenchau ffeur had verwacht dat hij er onderdoor kon. Volgens zijn navigatiesystem kon hij er onderdoor."

Als uitdiepen niet mogelijk is, zet er dan een extra oranje knipperlicht neer of iets dergelijks met een bordje "Vrachtwagens opgelet, max. hoogte x.xx m".

Het is nu (zoals ik bij het vorige ongeval al schreef) gewoon weer wachten op de volgende.
#5 puk 27-12-2017 15:17
@4 Un Wolluker
Hoeveel borden moeten er dan worden bijgeplaatst!!! !! Er staan meerdere borden dat de max. hoogte 3,6m is. Nee, mijn navigatie systeem geeft aan dat... Er is ook nog zoiets als gezond verstand gebruiken en opletten.
#6 J.Bax 27-12-2017 15:35
Dit viaduct recentelijk voorzien van nieuw wegdek 3,6 hoog gelaten. Nieuw viaduct Waalwijk oost 3,6 hoog. Logistieke hotspot van brabant???
Wellicht nieuw voor u maar Vrachtwagens zijn meestal 4,0 mtr hoog en Bol.com krijgt er toch veel van zou je zo zeggen.
#7 Kelvin 27-12-2017 17:14
Is het nu zo moeilijk. Aan beide kanten een hoogtemetertje plaatsen met overduidelijke knipperende rode borden "stop te hoog". Kost in verhouding nagenoeg niets. De bergingskosten betaald het transportbedrij f van de vastgereden wagen of hun verzekering.
Als straks de tweede hal gebouwd gaat worden van Bol.com komen er nog meer vrachtwagens Waalwijk binnen rijden. De geplande rondweg door de polder met een aansluiting op de A59 voorbij het viaduct Waalwijk-oost aan de zijde van Drunen laat nog even op zich wachten. Het plan is al diverse malen uitgesteld dus houden we nog wel even dit probleem.
Uitdiepen onder de brug is geen optie dus men moet nog wel een jaartje of wat omrijden. Overigens zijn bij de brug Waalwijk-oost al twee beschadigingen gereden en dat kent ook geen prioriteit deze te repareren. Te verwachten valt dat we nog wel met regelmaat deze klemgereden vrachtwagens gaan zien op deze site.
#8 Un Wolluker 27-12-2017 21:57
@5 Puk

Ik ken de situatie ter plekke niet. Zo vaak kom ik daar niet. Maar goed, blijkbaar is het dus niet duidelijk genoeg, anders zouden vrachtwagens zich niet zo vaak klem rijden daar. Wellicht heeft het met het donker te maken? Dat de borden overdag wel goed te zien zijn, maar 's avonds niet?

Er zal in ieder geval IETS aan gedaan moeten worden. Met zeggen dat de chauffeurs beter moeten opletten, los je dit probleem niet op.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl