Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Deze website wordt gehost door:

Heermoes

DVS brandbeveiliging

creditchecker

Lotgering

brandblusserxl.nl

P2000shop

Prins Lifestyle

Brandblusser

Autobedrijf Vrijhoeven

Project 'Waaks' start in Waalwijk

Bericht geplaatst op // 2656 keer bekeken

Waalwijk - Alle (geregistreerde) hondenbezitters in Waalwijk hebben vandaag een brief in de bus gekregen met de uitnodiging om mee te werken aan een nieuw initiatief voor buurtpreventie; het project Waaks. Waaks is een samenwerkingsverband van politie, gemeente en hondenbezitters om de veiligheid in de wijk te verhogen en criminaliteit tegen te gaan.

Met de inzet van hondenbezitter hoopt de politie extra ogen en oren in de wijk te krijgen. Vaak lopen zij met hun viervoeter dezelfde ronde en herkennen zo afwijkende zaken. Door dit op zo'n moment via de reguliere politienummers 0900-8844 of 112 aan de politie te melden, hoopt de politie de heterdaadkracht te verhogen.

Hondenbezitters kunnen zich voor het project Waaks aanmelden via het e-mailadres Waaks.Waalwijk@mw-brabant.politie.nl of aan het politiebureau aan de Tilburgseweg in Sprang-Capelle. Na aanmelding ontvangt de deelnemer binnen enkele weken een aanmeldbevestiging en uitleg in welke situaties de politie gebeld kan worden. Het project Waaks vindt plaats in navolging van enkele wijken in Den Haag.

Laatst aangepast op 15 februari 2014 10:27

Reacties  

#1 Richard 15-02-2014 11:04
Alle (geregistreerde ) hondenbezitters in Waalwijk.
Dat zullen er niet zoveel zijn denk ik. Hier in de wijk Bloemenoord niet hoor. De meeste zijn niet geregistreerd. Ook ruimen ze de poep niet op, en laten de hond overal los lopen. Kan hij lekker bij de buren in de tuin pissen. Of tegen de geparkeerde auto`s. Lekker hoor. Misschien kan hier ook eens aandacht aan besteed worden.
#2 tante mien 15-02-2014 13:13
Goed plan toch?
En @ Richard: Ik begrijp de ergernissen, maar de gemeente heeft onlangs behoorlijk wat inperkingen opgelegd aan de vrijheden bij het uitlaten van honden en de boetes zijn niet mis.
Het voorkomen van inbraken e.d. is toch een hoger doel dan over een drol in de berm gebukt staan met een zakje en daardoor verdachte figuren niet zien :-)
#3 WaraWara 15-02-2014 14:44
Ik ga dit zeker doen.
#4 frank 17-02-2014 10:10
Richard wat een negatieve reactie zet je neer over je buurt help juist je wijk veiliger te maken vooral samen,avonds rondom de winkels aldaar

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl