Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Rubberen tegels gestolen bij Waalwijkse speeltuin: 'Onze kinderen zijn bestolen van een speelplek'

Bericht geplaatst op // 6558 keer bekeken

WAALWIJK - Ongeveer zestig rubberen tegels zijn in nacht van vrijdag op zaterdag gestolen bij een speeltoestel aan de Wilhelmina Druckerstraat in Waalwijk. De commissie die verantwoordelijk is voor de aanleg van de tegels, is boos. ,,We hebben twee jaar aan dit project gewerkt. Dit toestel staat er net een maand. Onze kinderen zijn bestolen van een speelplek.”

De commissie, bestaande uit vier huishoudens, was vrijdagavond nog in de buurt geweest. ,,Mijn kinderen vroegen vanmiddag of ze buiten mochten spelen. Binnen twee minuten waren ze weer binnen, omdat er tegels ontbraken”, vertelt Johan Metselaar van de buurtcommissie.

Het speeltoestel met daaronder de rubberen tegels staat er sinds 9 april. Metselaar geeft aan dat de commissie twee jaar bezig is geweest om het aan de Wilhelmina Druckerstraat te krijgen. ,,De gemeente heeft geen geld voor het opknappen van de speeltuin. We willen nog veel meer laten doen, maar dat gaat niet. Dit speeltoestel staat er nu eindelijk, en dan gebeurt er zoiets.”

De buurtbewoners zijn langs alle omwonenden van de speeltuin gegaan. ,,De ene buur zegt dat ze om 01.00 uur thuiskwamen en niks hebben gezien. Een ander zegt dat de tegels vanmorgen om 08.00 uur al weg waren.” Inmiddels is er één iemand die rond 04.00 uur iets heeft gezien: een rode auto die wegreed bij de speeltuin.

Op dit moment wachten de buurtbewoners op een medewerker van spoedreparatie, die naar de tegels gaat kijken. ,,Maar de gemeente Waalwijk heeft hier geen geld voor. Één zo’n tegel is ongeveer 100 euro waard. Er zijn er een stuk of zestig weg, dat past precies in een achtertuin. Het huilen staat ons nu nader dan het lachen. Onze kinderen zijn bestolen van een speelplek.”

Bekijk de foto's:

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl