Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Verdachte van brandstichting auto in Waalwijk vond het 'wel een mooie wraakactie'

Bericht geplaatst op // 4821 keer bekeken

WAALWIJK/ BREDA - ,,Ik liet me opjutten. Ik vond het wel een mooie wraakactie'', zei de 32-jarige ex van een Waalwijkse vrouw donderdag in de rechtbank in Breda. ,,We hadden toch al meningsverschillen over die kleine.'' De Tilburger stak samen met een 22-jarige stadsgenoot op 27 juni vorig jaar de auto van zijn ex in brand in de Heulstraat in Waalwijk.

Maar: beide verdachten wijzen wel naar elkaar als gevraagd wordt wie er nu daadwerkelijk brand had gesticht en wie het idee had om het te doen. De ex is in het begin nog eerlijk en geeft toe dat hij degene was die een paar uur eerder het plan had om een steen door de autoruit te gooien. Daarna geven beide mannen elkaar de schuld. Over wie de steen gooide, wie het plan had voor de brandstichting en wie daadwerkelijk de brand stichtte.

Voor officier van justitie Pauline Lanslots maakte het niet uit. Ze vindt beide verdachten even schuldig aan het feit. ,,Er was een nauwe en bewuste samenwerking. Ze gingen samen benzine halen, reden samen naar Waalwijk en reden ook samen weer terug naar Tilburg.'' Ze eiste tegen allebei 180 dagen cel, waarvan 87 dagen voorwaardelijk.

De mannen hoeven daardoor niet meer terug naar de gevangenis, maar kunnen wel twee jaar lang geholpen worden aan hun persoonlijke problemen. Werken ze daaraan niet mee, dan kunnen ze alsnog die voorwaardelijke straf uitzitten. De oudste verdachte wordt momenteel al behandeld aan persoonlijkheidsproblemen. De jongste woont bij de maatschappelijke opvang.

De vrouw kreeg de schrik van haar leven. ,,Ik durf niet meer goed met mijn kind over straat'', zei ze donderdag tegen de rechter. ,,Als ik buiten loop kijk ik steeds achterom.'' Haar ex heeft zijn excuses aan haar aangeboden in een brief.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl