Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Wel of geen politie bij kluisjescontrole op scholen?

Bericht geplaatst op // 3836 keer bekeken

WAALWIJK - De politie een onaangekondigde kluisjescontrole uit laten voeren door politie of juist niet. Schooldirecteuren in de Langstraat reageren verdeeld. ,,Moeten we de kinderen dan ook met camera's gaan volgen? Waar trek je de grens?"

Politieagenten die de schoolkluisjes van kinderen openen om ze te checken op vuurwerk, drugs, wapens of andere illegale spullen. Bij het Willem van Oranje College en het Dr. Mollercollege in Waalwijk en het Altena College in Sleeuwijk zien ze er niets in.

Kees Smit van het Willem van Oranje College vindt dat je zo schijnveiligheid creëert. ,,Als je de politie kluisjes laat controleren, vinden kinderen andere methoden om dingen te doen wat niet mag. Dan stoppen ze het misschien in hun jaszak. Moeten we ze dan gaan fouilleren?" Volgens Kees Maas van het Dr. Mollercollege roept een controle door politie meer op dan dat het oplevert. ,,Je maakt de indruk erg in te zetten op veiligheid. Is dat nodig? Kinderen kunnen ook denken 'waar rook is, is vuur."

Bij De Overlaat in Waalwijk, het d'Oultremontcollege in Drunen en het Van Haestrechtcollege in Kaatsheuvel zien ze totaal geen kwaad in controle door de politie. ,,Voor kerst is de politie langs geweest voor een kluisjescontrole. Ik had er alle vertrouwen in dat we niets zouden vinden en dat was ook zo", zegt Vanja Goossen van het Van Haestrechtcollege.

Ook bij De Overlaat werd bij een controle niets gevonden. Otto Dooijer: ,,Nog geen rotje. Ze zijn hier ook wel eens geweest met een politiehond, op zoek naar drugs. We schrokken toen hij aansloeg, maar dat bleek vanwege een beschimmelde boterham te zijn."

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl