Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Waalwijks meisje gebrandmerkt door hete pollepel

Bericht geplaatst op // 5935 keer bekeken

,,Het liefst bedek ik mijn benen zodat niemand de littekens ziet." Het is een stukje uit de slachtofferverklaring van een nu 15-jarig Waalwijks meisje. Haar ouders (37 en 43) drukten volgens haar anderhalf jaar geleden een gloeiendhete pollepel tegen haar benen, zo bleek gisteren tijdens de rechtszaak.

Het incident kwam aan het licht toen het meisje er op school over vertelde. Ze was na een zwemafspraakje met vriendinnen te laat thuis gekomen. Als straf had haar vader haar vastgepakt en had haar moeder een in het vuur verwarmde pollepel negen keer tegen haar benen gedrukt. Gevolg: tweede- en derdegraads brandwonden.

Via hulpinstantie Veilig Thuis kwam het verhaal vervolgens bij de politie. Hulpverleners, vrienden en de mentor van het meisje, bevestigen dat ze steeds hetzelfde verhaal deed. Bij de dokter sprak ze echter over een ongelukje met een barbecue. Maar volgens de huisarts zijn de wonden veroorzaakt door 'een rond voorwerp met uitsparing in het midden'. Dat zou bevestigen dat het om een pollepel gaat.

Het meisje woont inmiddels op een geheim adres. ,,Mijn hele leven is overhoop gehaald door wat mijn ouders hebben gedaan", las de rechter namens haar voor. Het gezin, oorspronkelijk uit Irak, vluchtte zeventien jaar geleden naar Nederland. Buren zouden nooit iets hebben gemerkt van huiselijk geweld. ,,Ze spreken juist van een warm gezin", vertelde advocate Miranda van Beurden.

De moeder heeft bekend dat er een incident was met een hete pollepel, maar de vader ontkent elke betrokkenheid. Bovendien, zo vulde de advocate aan, blijkt uit rapportages dat het meisje makkelijk te beïnvloeden is en soms dingen verzint. ,,Ooit heeft ze op social media zelfs geschreven dat ze kanker had."

Officier van justitie Cees van Spierenburg twijfelt niet over opzet. Een andere dochter uit het gezin heeft eerder verklaard dat haar zusje vaak werd mishandeld en ook hulpverleners uitten regelmatig hun zorgen over de familie. ,,Het was een terreurgezin", concludeert Van Spierenburg daarom. Volgens hem is het meisje 'gebrandmerkt voor de rest van haar leven'. Hij eiste 240 uur taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden.

Zowel het meisje als haar ouders waren niet in de rechtszaal. De moeder is een half jaar geleden met drie van de zes kinderen terug naar Irak gegaan en vader zit thuis met gezondheidsklachten. Uitspraak woensdag 12 april.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl