Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Verpleegkundige Linda van der Giesen (28) doodgeschoten op parkeerplaats TweeSteden ziekenhuis

Bericht geplaatst op // 9999 keer bekeken

WAALWIJK - De verpleegkundige die maandagmiddag op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk werd doodgeschoten, is de 28-jarige Linda van der Giesen uit Zevenbergen. Bronnen binnen de familie melden dat Van der Giessen door een ex-vriend zou worden bedreigd. De schutter, een man, is nog altijd voortvluchtig. Het zou om een doelgerichte actie gaan.

Van der Giessen werkte sinds 2010 bij het ziekenhuis op de polikliniek Plastische Chirurgie. Daarvoor was ze werkzaam bij het Franciscus Ziekenhuis, inmiddels het Bravis Ziekenhuis geheten. De vlag hangt halfstok bij het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk. Zo'n vijftig werknemers kwamen dinsdagochtend bijeen in de Witte Zaal.

Collega’s van Van der Giesen, patiënten en buurtbewoners kunnen een dag na de fatale schietpartij het nog altijd niet bevatten. “Ik vind het heel erg. Zo’n jong meisje”, vertelt een patiënt verbouwereerd.

De vrouw werd maandagmiddag doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis. Collega's en omstanders probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar tevergeefs. Ze was maandag na haar zomervakantie weer begonnen en had haar dienst net erop zitten.

Het ziekenhuis staat dinsdagochtend uitgebreid stil om het verlies van hun gewaardeerde collega. Van der Giesen was bekend en gekend in het ziekenhuis, aldus Loeks van der Veen, lid van de Raad van Bestuur van het TweeSteden ziekenhuis.

"Iedereen reageerde buitengewoon geschokt”, vertelt hij. “Er is ongeloof en verbijstering dat zoiets in een publieke ruimte kan gebeuren. De medewerkers worden deze ochtend opgevangen. Daar zijn professionele hulpverleners bij aanwezig."

Een medewerker van het ziekenhuis is in zak en as. “Er heerst nu vooral ongeloof”, snikt hij. “Je moet het accepteren. Ze was een bekend gezicht, altijd in voor een praatje en altijd open en aardig. Ik heb hier de hele nacht over na moeten denken.”

Het bestuur en medewerkers van het ziekenhuis zijn in shock. "Iedereen is geschokt", aldus de woordvoerder van het ziekenhuis. "We hebben geprobeerd om de directe collega's zoveel mogelijk persoonlijk te informeren. De rest van de medewerkers wordt dinsdagochtend opgevangen en daar zijn professionele hulpverleners bij aanwezig."

De politie gaat ervan uit dat de dader doelbewust op Van der Giesen geschoten heeft. "Het lijkt er wel op. Maar hier wordt nog onderzoek naar gedaan", aldus een woordvoerder. Het is dus nog niet duidelijk waarom de vrouw is beschoten. Er is meerdere keren geschoten op het slachtoffer, toen zij in haar auto stapte die op de personeelsparkeerplaats stond.

Het parkeerterrein is vrij toegankelijk. Medewerkers hoorden meerdere schoten. “We hoorden doffe geluiden, poef poef. Je weet niet wat er aan de hand is, maar met zoiets houd je nooit rekening.” De dader is voortvluchtig. Meteen na de schietpartij is de politie gaan posten op alle toegangswegen.

Bekijk de foto's:

Advertentie

BrandblusserXL

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl