Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Hoe regel ik een goedkoop weekendje weg?

Bericht geplaatst op // 225 keer bekeken

Even ontsnappen aan de waan van de dag en heerlijk tot rust komen: een weekendje weg is daarvoor ideaal. Maar vooral in deze financieel onzekere tijden is het fijn als je – goedkoop - toch even de deur uit kunt. In dit artikel vind je tips en tricks die jou helpen een zo goedkoop mogelijk weekend weg te regelen.

Goedkoop reizen van A naar B

Een weekend weg begint al met de reis naar jouw gekozen locatie. Ga je naar een stad in Nederland? Dan is het het best om met het openbaar vervoer te gaan. Denk hierbij aan de trein, bus of tram. In het openbaar vervoer hoef je geen parkeergeld te betalen, voorkom je boetes (tenzij je niet incheckt) en reis je gemakkelijk van A naar B. Soms kun je interessante treinkaartjes vinden waardoor je veel goedkoper uit bent. Je kunt ook overwegen om samenreiskorting te nemen.

Hotel boeken

Natuurlijk heb je een plek nodig om te overnachten. Voor citytrips wordt het meest gekozen voor een hotel. Je kunt online veel hotelkamers met elkaar vergelijken en op die manier voor jou de meest ideale kamer boeken. Houd ook de traveldeal aanbiedingen in de gaten. Zo heeft Hotelspecials dagaanbiedingen. Hiermee boek je een voordelige kamer en kun je voor een prikkie een heerlijk weekend hebben. Een dagaanbieding is wel slechts 24 uur geldig, dus je moet snel beslissen.

Kies voor een 2- of 3-sterrenhotel.

Daarmee ben je vele malen goedkoper uit. Ook is het verstandig om de recensies van het hotel na te lezen. Zo weet je zeker dat je een schoon en hygiënisch hotel boekt, met vriendelijke medewerkers en een goed ontbijt. Overigens kun je op dat ontbijt ook besparen door niet in het hotel maar buiten de deur te eten. Of nog simpeler: ontbijt op de hotelkamer. In de meeste hotels is er op de kamer een coffeecorner met bijvoorbeeld een Nespresso-apparaat. Dat is heerlijk uitgerust wakker worden!

Vermaak

Je gaat tijdens een citytrip niet een hele dag op je kamer zitten. Je bent in een stad en je wilt wat zien. Je wilt lekker dineren en musea bezoeken. Ook op dit vlak kun je mooie kortingen scoren. Wat je ook kunt doen is dat je kijkt op de website van de stad. Sommige steden bieden toeristendeals, waardoor je voor een sterk gereduceerd tarief toch de highlights van een stad kunt bekijken. Ook kun je met sommige loterijen korting krijgen op uitjes.

Restaurants vergelijken

Voordat je een restaurant binnenstapt, kun je online al wat voorwerk doen. Kijk bijvoorbeeld op Trivago of andere bezoekers het restaurant aanprijzen als prijzig of betaalbaar. Kijk ook naar reviews of de menukaart. Zo weet je direct met welk bedrag je rekening moet houden en kun je eventueel kiezen voor een ander restaurant.

Goedkoop een weekendje weg hoeft niet moeilijk te zijn. Het vergt misschien iets meer voorwerk, maar dat vergeet je snel zodra je jezelf heerlijk in de watten laat leggen.

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl