Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Zo zorg je voor een veilige tuin!

Bericht geplaatst op // 73 keer bekeken

Jouw zoon of dochter wordt groter en groter. Dat betekent dat jouw hummeltje waarschijnlijk al kan lopen of dat binnenkort gaat doen. Dit kan best wel spannend zijn, want kinderen zijn nieuwsgierig en willen van alles aanraken en zien wat ze nog niet kennen. En het zal ook niet lang duren voordat kinderen weten hoe de deuren werken. Het is voor jou als ouder daarom fijn om jouw woning in te richten op een veilige manier. Lees daarom in dit blog hoe jij jouw tuin tot een plek kan creëren waar jouw kind lekker kan spelen en ook nog eens veilig is.

Handige tips

In de zomer kan de tuin erg heet worden. De planten kunnen verdorren en misschien wel in vlammen opgaan. Daarom is het heel erg belangrijk dat je de planten regelmatig water geeft. Ook is het voor jouw kindje fijn als er genoeg schaduw in de tuin is. Koop daarom een parasol of misschien is het wel leuk om een speelhuisje in de tuin neer te zetten! Zo kan jouw kindje je uitnodigen om op de koffie komen én zorg je ervoor dat jouw kindje geen zonnesteek oploopt of zich verbrandt. Als jij tijdens de koudere dagen graag de vuurkorf aanzet, is het belangrijk dat je deze op een plek neerzet waar jouw kindje niet bij kan. Ook moet je de vuurkorf niet naast de schutting zetten, zeker als deze van hout is.

Ontspannen

Voor jou is het prettig om jouw kindje in de gaten te houden, zodat het zich niet bezeert of het huis verlaat zonder toezicht. Daarom is het fijn om een tuinset aan te schaffen waar jij lekker op kunt zitten terwijl jouw kindje lekker in de zandbak zit te spelen. Zo kun jij lekker ontspannen een boek lezen terwijl je ook in de buurt bent van jouw kind. Wie weet komt jouw zoon of dochter ook wel eventjes bij je zitten om lekker met je te kletsen en om te vertellen wat voor avonturen hij of zij in de tuin heeft meegemaakt. Want daar doe je het voor, toch?

Veiligheid in jouw tuin is van groot belang. Je wilt immers dat jouw kindje er lekker kan spelen en daarnaast wil je ook dat jouw tuin fire-proof is. Dit kun je doen door jouw planten tijdens de hete dagen genoeg water te geven en bij het gebruik van de vuurkorf ervoor te zorgen dat je hem op een plek zet waar niks in brand kan vliegen. Voor jouw kindje is het daarbij ook fijn om lekker veel schaduw te hebben tijdens het spelen. En voor jou is het prettig om op jouw kindje te letten door lekker in de tuin te zitten op jouw tuinset. Kijk daarom op de site van VidaXL om wat inspiratie op te doen!

Advertentie

BrandblusserXL

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl