Volg Brandweer112.nl op FacebookVolg Brandweer112.nl op Twitter

Advertentie

Een opstalverzekering in geval van Brand

Bericht geplaatst op // 123 keer bekeken

In het geval van een brand wil je dat je goed verzekerd bent. De ellende van een brand zorgt dan voor genoeg problemen. Heel belangrijk om hier vooraf over na te denken wat voor jou belangrijk is in het geval van een brand. Hierin zijn verschillende keuzes te maken en heb je ook weer verschillende verzekeringen voor brandschade aan het huis zelf of voor schade aan de spullen in je huis. Door goed op een rij te zetten wat voor jou belangrijk is kun je de juiste verzekering uitkiezen. Zodat je in het geval van brand weet waar je aan toe bent en niet voor gekke verrassingen komt te staan. Of het nu gaat om een inboedelverzekering of de opstalverzekering. We zetten ze hier voor je op een rij.

Verschil opstal en inboedelverzekering

Er zijn verschillende verzekeringen die iets uitkeren in het geval van een brand. Daarom is het belangrijk om helder te hebben welke verzekeringen er precies zijn en wat deze verzekeringen dan vergoeden. De opstalverzekering heb je waarschijnlijk wel van gehoord. Maar heb je ook een idee wat er precies onder deze verzekering valt? Heel kort gezegd komt het er op neer dat de opstal verzekering de verzekering is voor alle zaken met betrekking tot het huis. Het gaat dan om alles wat onderdeel is van het huis. Denk hierbij aan de muren, het dak en alles wat je onder het huis verstaat. Je kunt het bijna zo zien zoals je het huis zou verkopen. Los van al je spullen.

De inboedelverzekering is een hele mooie aanvulling op deze verzekering. Deze verzekering zegt ook waar het voor is. Voor de inboedel van het huis. Dit zijn alle spullen die in en om het huis staan. Zodat je niet alleen voor het huis zelf verzekerd bent maar ook voor je spullen. Het is soms lastig bepalen onder welke verzekering iets nu valt. Daarom zijn er vanuit het verbond van verzekeraars richtlijnen opgesteld. Zodat je via de verschillende verzekeringen ook wel dezelfde richtlijnen hebt. Dit om te voorkomen dat er problemen ontstaan in het geval van brandschade.

Brandschade

Brandschade kan op verschillende manieren ontstaan. Dit wil je ten alle tijde voorkomen. Het is daarom goed om in te spelen op de preventie van brandschade. Er zijn verschillende zaken die je kunt doen om de kans op brandschade zo klein mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan het helemaal uitschakelen van elektrische apparaten in plaats van ze op stand-by te laten staan. Zorg altijd voor het laten schoonmaken van de schoorsteen als je een houtkachel hebt. Plaats op verschillende plekken in het huis een rookmelder zodat je kunt voorkomen dat er echt schade ontstaat door een brand.

Mocht je toch de brandschade hebben. Dan kun je altijd je inboedel en opstalverzekering inschakelen. Zij helpen jou dan om er voor te zorgen dat de schade zo goed mogelijk afgehandeld wordt. Waarbij jij natuurlijk weet hoe het precies met je dekking zit en zo niet voor verrassingen komt te staan.

Advertentie

BrandblusserXL

© Brandweer112.nl - Copyright
Actueel nieuws over de 112 hulpdiensten uit Waalwijk.
Ondernemend nieuws

Deze website wordt gehost door:
Keurig online webhosting
website:
Epulz reclame
  • Nieuwsbrief ontvangen?

    Na uw aanmelding ontvangt u de nieuwsbrief zodra er nieuwe foto’s, of persberichten online staan.
Nieuwsbrief Brandweer112.nl